ekpaΤο τελευταίο διάστημα είμαστε όλοι μάρτυρες της μεγάλης τραγωδίας που βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας, οι οποίοι εξωθούνται από τη βία του πολέμου να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν ως πρόσφυγες στην Ευρώπη μια καλύτερη τύχη.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους πρόσφυγες. Πολλά μέλη Δ.Ε.Π. μεμονωμένα, Μονάδες, Τμήματα και Σύλλογοι ανέπτυξαν τη δράση τους, έτσι ώστε να προσφέρουν ό,τι ήταν δυνατό στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Οι Πρυτανικές Αρχές πιστεύοντας στην ιδιαίτερη σημασία που έχει το κοινωνικό έργο του Πανεπιστημίου μας, παράλληλα και σε άμεση σχέση με το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, καλούν όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να καταθέσουν (στο rector[at]uoa[dot]gr και στο vrec-hospitalsgz[at]uoa[dot]gr) τις σχετικές δράσεις που έχουν ήδη αναπτύξει, καθώς και τις προτάσεις τους για άλλες δράσεις, έτσι ώστε να οργανωθεί κεντρικά ένα δίκτυο αλληλεγγύης.

Πιστεύοντας ότι μπορούμε, παρά τις δυσκολίες, να προσφέρουμε περισσότερα, αναμένουμε τις προτάσεις σας μέχρι τις 5/11 και προγραμματίζουμε συνάντηση εργασίας όλων των ενδιαφερομένων στις 9/11, ώρα 10 π.μ., στο Αμφιθέατρο «Α. Αργυριάδης» (θα ακολουθήσει ενημέρωση για το τελικό πρόγραμμα της συνάντησης).

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.