fort_0Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
προς τον
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κύριο Νίκο Φίλη

Θέμα: Χιλιάδες τα κενά στα σχολεία

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2015

To φετινό σχολικό έτος σημαδεύεται από το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποτυχία του τέως Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά σε βάρος του εκπαιδευτικού συστήματός μας. Ο κύριος Μπαλτάς λίγες ημέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πρόβλημα των κενών, ευρισκόμενος εκτός τόπου και χρόνου διαβεβαίωνε: «Όλοι οι δάσκαλοι και το προσωπικό θα είναι στη θέση τους στις 11 Σεπτεμβρίου». Η πραγματική απάντηση ήρθε με το άνοιγμα των σχολείων, όπου περίπου 250 σχολικές μονάδες ήταν κλειστές, χιλιάδες υπολειτουργούσαν και ούτε ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός δεν είχε προσληφθεί ακόμη.

Βαίνουμε πλέον προς το τέλος του δεύτερου μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους και το πρόβλημα παραμένει σε μεγάλη έκταση άλυτο. Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει κατ’ αρχάς να διευκρινίσει αμέσως τον ακριβή αριθμό των κενών, ώστε να μην επαναληφθούν τα τραγελαφικά φαινόμενα του καλοκαιριού, με τον επίμαχο αριθμό να διαφοροποιείται ανάλογα με την άποψη του κάθε στελέχους της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Δεν επιτρέπονται ανακρίβειες από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί άμεσα για φέτος, αλλά και από τώρα να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη χρονιά.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1.Πόσα σχολεία είναι κλειστά σε όλη την επικράτεια εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών; Παρακαλούμε να κατατεθούν αναλυτικά τα σχετικά στοιχεία.
2.Πόσα σχολεία υπολειτουργούν σε όλη την επικράτεια εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών; Παρακαλούμε να κατατεθούν αναλυτικά τα σχετικά στοιχεία.
3.Ποια είναι ειδικότερα η κατάσταση των δομών Ειδικής Αγωγής εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών; Παρακαλούμε να κατατεθούν αναλυτικά τα σχετικά στοιχεία.
4.Με ποιο τρόπο θα αναζητηθούν ευθύνες από τη νυν ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το φετινό χάλι με τις χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία μας;
5.Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει φέτος το Υπουργείο Παιδείας το ζήτημα των χιλιάδων ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία μας;
6.Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας ώστε να μην αντιμετωπίσουμε και του χρόνου το ίδιο πρόβλημα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.