OIELEΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην έκτακτη σημερινή συνεδρίαση του  ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

  • Η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει την άμεση ψήφιση του τμήματος του νομοσχεδίου Μπαλτά για την ιδιωτική εκπαίδευση που έχει ήδη περάσει από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.
  • Η Ομοσπονδία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών που θα προκαλέσει στην ιδιωτική εκπαίδευση κύμα απολύσεων και αύξηση κερδών για τους ιδιοκτήτες. Ταυτόχρονα , με μια τέτοια ρύθμιση που επαναφέρει τις αλήστου μνήμης νομοθετικές ρυθμίσεις Αρβανιτόπουλου, απαξιώνεται πλήρως ο ρόλος του εκπαιδευτικού, ο οποίος συνεισφέρει ήδη πρόσθετη εργασία τόσο στη σχολική μονάδα όσο και στην κοινωνία (πχ σε κοινωνικά φροντιστήρια). Ωστόσο, θεωρήθηκε θετική η διευκρίνιση του Υπουργού Παιδείας για «εθελοντική» εργασία στα σχολεία με αντάλλαγμα θετική αξιολόγηση, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε επιστροφή στην εποχή Λοβέρδου, ο οποίος επιχείρησε να τη θεσμοθετήσει με αντάλλαγμα μοριοδότηση εκπαιδευτικών.
  • Ομόφωνα οι παρατάξεις εκδήλωσαν την έντονη αντίθεσή τους στην επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, διότι – πλην των υπόλοιπων σοβαρών συνεπειών της – θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις στους εργαζόμενους (απολύσεις, μειώσεις μισθών, μαύρη εργασία).Επιστολή για άμεση συνάντηση με το Σύλλογο των Γονέων των μαθητών ιδιωτικών σχολείων, ώστε να υπάρξει συντονισμός δράσης.
  • Θετικά κρίνεται η δήλωση του Υπουργού περί απόσυρσης της αξιολόγησης, όπως αυτή περιγράφεται στο προηγούμενο Προεδρικό Διάταγμα. Η Ομοσπονδία ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να παρέμβει άμεσα για τις διαδικασίες προσχηματικής εσωτερικής αξιολόγησης που εφαρμόζουν παράνομα, καταχρηστικά και αντιεπιστημονικά ορισμένα ιδιωτικά σχολεία, κυρίως για λόγους εκδικητικών απολύσεων.
  • Σωρεία παρανομιών σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία. Αορίστου χρόνου συμβάσεις υπό την απειλή απολύσεων μετατρέπονται σε ετήσιες, ή ακόμη και σε μηνιαίες! Αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας για να ελεγχθεί ο έλεγχος των συμβάσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μετά την εφαρμογή της γνωμοδότησης 266/2014 του ΝΣΚ και η εφαρμογή της ΥΑ Κουράκη (έλεγχος δράσεων, επίσημα πρακτικά Συλλόγων Διδασκόντων για αναθέσεις, πρόσθεση ωρών πρόσθετων δράσεων σε διοριστήρια).
  • Αποφασίστηκε ομόφωνα να υπάρξει ανακοίνωση για καταχρηστική καταγγελία σύμβασης εκπαιδευτικού σε φροντιστήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη και παρέμβαση προς την Επιθεώρηση Εργασίας εν όψει της τριμερούς που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοέμβρη.

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.