Panepisthmio ATHINASΤο Διατμηματικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας,  της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2015–2016 δεκαπέντε (15) θέσεις για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας».

Το Πρόγραμμα οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης. Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων Ελληνικών Σπουδών των Φιλοσοφικών Σχολών των ΑΕΙ της ημεδαπής ή αντίστοιχων της αλλοδαπής, κατά προτεραιότητα πτυχιούχοι Τμημάτων Ελληνικής Φιλολογίας.

Η επιλογή των εισακτέων θα γίνει με βάση τα κριτήρια που ορίζει ο  Ν. 3685/08, άρθρο 4, παρ.1α,β,2.3.  με γραπτές εξετάσεις καισυνέντευξη.

Οι γραπτές εξετάσεις θα διενεργηθούν την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015, στο αμφιθέατρο 442 της Φιλοσοφικής Σχολής (4ος  όροφος) και ώρα 12.00΄-16:00΄.

Οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (www.uoa.gr) για την ώρα κατά την οποία θα συμμετάσχουν στη συνέντευξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016,  στη Φιλοσοφική Σχολή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την αίτησή τους από 14-9-2015 έως και 13-11-2015 ταχυδρομικά συστημένη υπόψη κυρίας Θ. Παπαδοπούλου στη διεύθυνση: Διατμηματικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας (ΠΜΣ), Γραμματεία Τμήματος Φιλολογίας, 3ος όροφος, γραφείο 306, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη, ΤΚ 15784 Ζωγράφου.

 Το εμπρόθεσμο θα αποδεικνύεται με τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Πληροφορίες δίνονται από την κυρία Θ. Παπαδοπούλου στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλολογίας (Κτήριο Φιλοσοφικής Σχολής, 3ος όροφος, γραφείο 306, Πανεπιστημιούπολη – Ζωγράφου, τηλέφωνο 210-7277968 -Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 11.00΄ – 14.00΄ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση                  thpapad[at]phil.uoa[dot]gr).

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:

1)      Βιογραφικό Σημείωμα

2)      Αντίγραφο πτυχίου (με αναγνώριση από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. όπου απαιτείται)

3)      Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών μαθημάτων, στο οποίο θα αναγράφεται και ο γενικός βαθμός του πτυχίου

4)      Πιστοποιητικό κατοχής ξένης γλώσσας

5)      Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης της Ελληνικής (για όσους υποψήφιους δεν είναι απόφοιτοι ελληνικού σχολείου ή ΑΕΙ -το πιστοποιητικό αυτό μπορεί να είναι η Βεβαίωση Ελληνομάθειας του Διδασκα­λείου της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό άρι­στα [μεγαλύτερο από 8] ή τα επίπεδα Γ1 ή Γ2 του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας)

6)      Αντίτυπα τυχόν δημοσιευμάτων σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (cd)

7)      Αντίτυπα τυχόν επιπλέον πτυχίων ή πιστοποιητικών

8)      Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.

 

Από τις εξετάσεις εξαιρούνται μόνο οι ημεδαποί και αλλοδαποί κάτοχοι υποτροφιών που δίνονται κατόπιν εξετάσεων (κατ’ εξοχήν οι υπότροφοι του ΙΚΥ), οι οποίοι κρίνονται κατά περίπτωση, βάσει και των όρων της υποτροφίας τους.

Η  Πρόεδρος

της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής

  

Ελένη Καραμαλέγκου

Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.