fort_0Οι ειδήσεις από τον απελθόντα Υπουργό Παιδείας δεν έπαψαν να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα, σε καθημερινή βάση μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως έχει γίνει ευρέως γνωστό, ενώ ο Υπουργός τελούσε υπό παραίτηση, υπέγραψε εκατοντάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις φορέων, παρά τα χιλιάδες κενά στα σχολεία μας και τον κίνδυνο πολλά από αυτά να μην μπορέσουν να ανοίξουν. Ακόμη και χθες μάλιστα, μία τρίχα πριν την οριστική αποχώρηση του Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά, υπογράφηκαν δεκάδες αποσπάσεις αυτής της φύσεως.

Για τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας εδώ και επτά μήνες έχει πέσει σε χειμερία νάρκη, για το κομματικό ρουσφέτι όμως δεν αφήνει λεπτό να πάει χαμένο. Το θράσος περισσεύει και ο στόχος προφανής, δηλαδή η εξυπηρέτηση για μία ακόμη φορά των κομματικών συμφερόντων, δεδομένου ότι οι εν λόγω αποσπάσεις διενεργούνται άνευ κριτηρίων, μόνο με πολιτική βούληση.

Και στο πεδίο όμως των αντικαταστάσεων στο χώρο της διοίκησης της εκπαίδευσης η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι ακούραστη. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά, που γνωστοποιήθηκε χθες, αντικαταστάθηκε και η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ντροπή και αίσχος για όσους εμπλέκονται στις σχετικές αποφάσεις.

 

Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας

 

Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης

Βουλευτής Επικρατείας

τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.