panelladikesΟι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις ανακοινώνονται την Τρίτη και οι μαθητές έχουν προθεσμία μέχρι τις 7 Ιουλίου για να κλειδώσουν τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο. Η εικόνα που διαμορφώνεται από τα στοιχεία των βαθμολογικών κέντρων προοιωνίζεται σημαντική πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων είναι εφέτος χαμηλότερες.

Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται στις Ιατρικές, τις Πολυτεχνικές και τις Φυσικομαθηματικές σχολές. Στα Πολυτεχνεία η πτώση μπορεί να φθάσει τα 500μόρια και στις Ιατρικές της περιφέρειας ίσως και τα 300 μόρια. Πιο συγκρατημένη φαίνεται ότι θα είναι η πτώση στις Θεωρητικές και τις Οικονομικές σχολές.

Ο περιορισμός των μετεγγραφών αναμένεται επίσης να ανοίξει τη βαθμολογική ψαλίδα ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας όπου οι βάσεις είχαν εμφανίσει πέρυσι τεχνητή άνοδο λόγω της απελευθέρωσης του διακιώματος μεταφοράς θέσης. Ετσι οι σχολές της περιφέρειεας με βασικά μαθήματα τη Φυσική ή τα Μαθηματικά αναμένεται να οδηγηθούν σε έλευθερη πτώση.

Πηγή:360pedia.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.