sdeΗ αξία της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και η ανάδειξη του θεσμού των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και της σπουδαίας εκπαιδευτικής δουλειάς που επιτελούν, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστός στην κοινωνία, είναι ο στόχος της εκδήλωσης που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Φοιτώντων & Αποφοίτων Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας με την υποστήριξη του Δήμου Κορυδαλλού.

Την Τρίτη  28 Απριλίου 2015, στις 18:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240) θα τιμηθούν οι πρωτεργάτες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, για την προσφορά τους στην εκπαίδευση ενήλικων και την ανεξάντλητη «εκπαιδευτική μαγιά» που έθεσαν τα ΣΔΕ δημιουργώντας τα αναλλοίωτα χαρακτηριστικά του θεσμού που παραμένουν ενεργά ως σήμερα, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι πολίτες να πιστεύουν στο ουσιαστικό όνειρο  της  Δεύτερης Ευκαιρίας που γίνεται πράξη στους κόλπους αυτών των ξεχωριστών Σχολείων. 

 Στην εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν στελέχη του Υπουργείου και της ΓΓ Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, Διευθυντές ΣΔΕ, Μαθητές και Απόφοιτοι, θα προβληθούν video με χαιρετισμούς από ακριτικά ΣΔΕ καθώς και ΣΔΕ Φυλακών, ενώ όλο το πρόγραμμα θα μεταδοθεί online μέσω Web TV σε όλα τα ΣΔΕ της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι καινοτόμα δημόσια Σχολεία, που απευθύνονται σε ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει τις γυμνασιακές σπουδές και λειτουργούν με την ευθύνη του τμήματος εκπαίδευσης ενηλίκων της Γ.Γ Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόγραμμα σπουδών διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη. Μετά την επιτυχή φοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου. Πολλοί από τους απόφοιτους του συνεχίζουν την εκπαίδευση στο Λύκειο, αλλά και σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η φωτογραφία από παλαιότερη βράβευση, από τον Δήμαρχο της πόλης, αποφοίτων του 1ου ΣΔΕ Κορυδαλλού οι οποίοι εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.