Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ

Σε συνημμένο αρχείο έχει αναρτηθεί η από 20/4/2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά στην υποχρέωση μεταφοράς των χρημάτων δημοσίων οργανισμών (μεταξύ των οποίων και τα ΑΕΙ) στην Τράπεζα της Ελλάδος για επένδυση σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου, με άμεση εφαρμογή και αναδρομική ισχύ. Έχει επίσης αναρτηθεί η σχετική ανακοίνωση της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων, που έγινε με τηλεδιάσκεψη χθες 21/4/2015.

Η υποχρέωση μεταφοράς κεφαλαίων αφορά στον Τακτικό Προϋπολογισμό, στον ΕΛΚΕ και στην Φοιτητική Λέσχη. Ειδικά για τα κεφάλαια του ΕΛΚΕ διερευνάται με την υποστήριξη του Νομικού Γραφείου του ΕΛΚΕ και της Νομικής Επιτροπής του ΑΠΘ το εύρος της υποχρέωσης σε σχέση με τις διαφορετικές κατηγορίες λογαριασμών διαχείρισης έργων που τηρεί (χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκούς, Εθνικούς, ή ιδιωτικούς φορείς, έργα εσωτερικής χρηματοδότησης από τον ΕΛΚΕ προς τα Τμήματα, διαχείρισης αποθεματικού, κ.α.).
Το θέμα θα εξεταστεί σε νέα έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων το Σάββατο 25/4, και στα αρμόδια όργανα του ΑΠΘ καθώς αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αποσαφηνισθούν θέματα εφαρμογής και εύρους υποχρέωσης που επιβάλει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.