examsΟι τελευταίες διορθώσεις κυρίως στα τμήματα που θα «ξεκλειδώνει» το 5ο προαιρετικό μάθημα, γίνονται από το επιτελείο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου τη Μ. Τετάρτη ή Μ. Πέμπτη να δοθεί το Σχέδιο αλλαγών στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα εργασίας κατέληξε στην εξής πρόταση αλλαγών στο νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ που θα «εγκαινιάσουν» του χρόνου οι σημερινοί μαθητές της Β Λυκείου:

Τα έξι Επιστημονικά Πεδία γίνονται τρεις κατευθύνσεις:

Α. Θεωρητική,

Β. Θετική και

Γ. Οικονομική.

Σε κάθε κατεύθυνση προστίθεται ένα 5ο μάθημα, στο οποίοι οι υποψήφιοι θα εξετάζονταο μόνο εφόσον το επιθυμούν για να αποκτήσουν δυνατότητα να επιλέξουν τμήματα για από ένα δεύτερο πεδίο.

Τέσσερα είναι τα πρόσωπα που απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή και εργάζονται πυρετωδώς στον 3ο όροφο του υπουργείου Παιδείας για την κατάρτιση των αλλαγών στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα ισχύσει από του χρόνου, και θα το «εγκαινιάσουν» οι μαθητές που φέτος φοιτούν στη Β Λυκείου.

Όλο το άρθρο στο www.esos.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.