EL GRECOΤο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου και το «Δίκτυο Greco» (ΥΠΑΙΘ: Έγκριση σύστασης Θεματικού Δικτύου σχολείων «Δίκτυο Greco» 192747/Δ2/27-11-2014) διοργανώνουν «Βιωματικό Εργαστήριο ειδικής Διδακτικής με ομάδες εργασίας: Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη, με εστίαση στους πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» με προσκεκλημένη εισηγήτρια την Ιωάννα Α. Ραμουτσάκη, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κρήτης με έδρα τα Χανιά. Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:00-20:00 στην Αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο), με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων εκπαιδευτικών πενήντα (50).

Οι θεματικοί άξονες του Εργαστηρίου είναι:

  • Κριτική και δημιουργική παρατήρηση έργου Τέχνης, με συνδυασμό τεχνικών: Perkins (Harvard), Artful Thinking και μετασχηματίζουσας μάθησης
  • Συναισθηματική και κοινωνική αγωγή μέσα από την αισθητική εμπειρία
  • Διακειμενικότητα και αισθητική εμπειρία

           Σχεδιασμός – επιστημονική επιμέλεια Εργαστηρίου: Ιωάννα Α. Ραμουτσάκη

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να στείλουν τη συν. αίτηση συμμετοχής στην υπεύθυνη ΣΔ, Αγγελική Ζαχαράτου, έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]. Τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 και θα σταλούν στα e-mails των σχολείων.

Παρακαλούνται οι κκ. Διευθυντές για την ενημέρωση των συναδέλφων

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων

Ζαχαράτου Αγγελική                                                   

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

Μανουσάκης Γεώργιος                          

                                    

                                                                    

 

 

                                                                             

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.