uoiΗ Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προγραμματίζει την διοργάνωση σεμιναρίου Δημιουργικής Γραφής για φοιτητές , μέλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εξωτερικούς αναγνώστες της Βιβλιοθήκης.
Στo σεμινάριο θα διδάξει ο γνωστός Hπειρώτης συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος (http://www.giannena-e.gr/keimeno/Biografiko%20Speggos%20Mixalis.aspx ).

Στόχος του σεμιναρίου θα είναι η ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων σε πολλές πλευρές της δημιουργικής γραφής, καθώς και η όξυνση της κριτικής τους σκέψης. Οι ποικίλλες διαστάσεις της γραφής — η αναζήτηση ενός θέματος, η καλλιέργεια του προσωπικού ύφους, η επιλογή και δημοσίευση ενός κειμένου κ.α. — θα προκύπτουν τόσο από τις τοποθετήσεις – εισηγήσεις του Μιχάλη Σπέγγου όσο και από τις συζητήσεις με τον συγγραφέα.

Η συγγραφική ή όπως συνήθως αποκαλείται δημιουργική γραφή, είναι μία μέθοδος που παροτρύνει τους συμμετέχοντες να ενεργοποιήσουν τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει στη διάρκεια των σπουδών τους, τις γνώσεις που έχουν κατακτήσει για τη λογοτεχνία, για θεωρητικές και κριτικές προσεγγίσεις, αλλά και τις ιδιαίτερες προσωπικές δυνατότητές τους, αυτό που, στην ουσία ονομάζουμε ταλέντο.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη ( Μάρτιος, Απρίλιος) σε χώρους της Βιβλιοθήκης και θα έχει διάρκεια 12 ωρών.
Η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.
Η ακριβής ημερομηνία πραγματοποίησής του θα καθοριστεί, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από τουλάχιστον είκοσι συμμετέχοντες.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα και να την αποστείλουν στον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης κ. Γεώργιο Ζάχο (τηλ. 2651005010 [email protected] ) μέχρι το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015.

Από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου

Σχετικό Αρχείο:http://www.uoi.gr/files/news/attachments/6969.pdf

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.