e-learning-peiraiasΤο παρόν πρόγραμμα απευθύνεται σε ένα κοινό που απαρτίζεται από φιλολόγους με ανάγκη επιμόρφωσης, κατάρτισης και πιστοποίησης αναφορικά με τη θεωρία και την πράξη της Διδακτικής της Γλώσσας στο Γυμνάσιο και στο «Νέο Λύκειο». Η Διδακτική Μεθοδολογία της Γλώσσας αποτελεί τη βάση ώστε να ενισχύσουμε τα προσόντα μας.

Ειδικότεροι στόχοι του προγράμματος «Διδακτική της Γλώσσας»:

  • Επιμόρφωση σε θέματα Διδακτικής Μεθοδολογίας και Ειδικής Διδακτικής
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων για εφαρμογή στην καθημερινή διδακτική πρακτική
  • Εξ αποστάσεως επιμόρφωση, προσαρμόσιμη στο Πρόγραμμα Μελέτης του κάθε επιμορφούμενου
  • Εμπλουτισμός του βιογραφικού σημειώματος όσον αφορά τη Δια Βίου Μάθηση
  • Απόκτηση συγκριτικού πλεονεκτήματος στην αγορά εργασίας
  • Αποτελεσματική και στοχευμένη προετοιμασία για τον επόμενο Α.Σ.Ε.Π. Φιλολόγων
  • Ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση της όποιας αλλαγής του εκπαιδευτικού συστήματος ως πρόκλησης και ως ευκαιρίας επαγγελματικής ανέλιξης.

Το διδακτικό μας αντικείμενο, η Γλώσσα, είναι το σημαντικότερο μάθημα του Αναλυτικού Προγράμματος, καθώς πρόκειται για το μοναδικό υποχρεωτικά και καθολικά εξεταζόμενο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης-ομάδας προσανατολισμού. Ως εκ τούτου, η άρτια κατάρτισή μας στη Διδακτική του γλωσσικού μαθήματος, τοποθετεί εμάς τους φιλολόγους στην πρώτη γραμμή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της αγοράς εργασίας. Ο διδάσκων της Νεοελληνικής Γλώσσας απευθύνεται σε έναν διευρυμένο πληθυσμό μαθητών ο οποίος περιλαμβάνει όλους τους υποψηφίους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και όσους στοχεύουν γενικότερα σε μία επιτυχημένη πορεία στο Λύκειο.

Επιπλέον, από τη Γ’ Γυμνασίου ακόμα, πολλοί είναι οι μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν στα Πειραματικά Λύκεια ή διεκδικούν υποτροφίες για τα ιδιωτικά σχολεία, εξεταζόμενοι στο γλωσσικό μάθημα. Στο πλαίσιο αυτό, ένας φιλόλογος με ολοκληρωμένη επιμόρφωση όσον αφορά τη Διδακτική Μεθοδολογία της Γλώσσας, αντισταθμίζει μία σημαντική έλλειψη των βασικών του σπουδών, καθώς το αντικείμενο αυτό δεν καλύπτεται από το Πρόγραμμα Σπουδών των περισσότερων τμημάτων μιας Φιλοσοφικής Σχολής. Παράλληλα, με τη Θεωρία του γλωσσικού μαθήματος και την πρακτική της εφαρμογή, όπως περιλαμβάνεται στο παρόν πρόγραμμα, ο φιλόλογος θεμελιώνει επιστημονικά τις γνώσεις του, βελτιώνει τις τεχνικές διδασκαλίας του και γίνεται τελικά περιζήτητος στην αγορά εργασίας, καθώς απαντά αποτελεσματικά σε κάθε πρόκληση του νέου εκπαιδευτικού και εξεταστικού συστήματος.

Μέσα από τις διδακτικές ενότητες του προγράμματος, γίνεται κατανοητό ότι το έργο της Διδασκαλίας είναι πάνω από όλα ένα επαγγελματικό έργο, το οποίο απαιτεί διαρκή πνευματική πειθαρχία, κέντρισμα της επιστημολογικής περιέργειας, δημιουργικότητα και επιστημονική αρτιότητα. Υπό το πρίσμα αυτό, η επιμόρφωση με θέμα τη «Διδακτική της Γλώσσας» αποτελεί το πρώτο αλλά αποφασιστικό βήμα προς την ολοκλήρωσή μας ως φιλολόγων και ως επαγγελματιών της Εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα elearning.ec.unipi.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.