kiki-dimoulaΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, οργάνωσε αφιερωματική εκδήλωση προς τιμήν της κορυφαίας Ελληνίδας ποιήτριας Κικής Δημουλά, η οποία διεξήχθη, με εξαιρετική επιτυχία, στην Αθήνα, στις 18 Ιουνίου 2014, στη Στοά του Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο).

Για το έργο της Κικής Δημουλά και την εξηντάχρονη αδιάλειπτη παρουσία της στην πνευματική ζωή της χώρας μας μίλησαν διεξοδικά ο Πρόεδρος της Π.Ε.Φ. Αναστάσιος Στέφος και οι Γιάννης Παπακώστας, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αγάθη Γεωργιάδου, δ.φ., Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, Κώστας Κουτσουρέλης, ποιητής, εκδότης του περιοδικού Νέον Πλανόδιον, Τασούλα Καραγεωργίου, δ.φ. ποιήτρια, Σχολική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Φ.

Ποιήματα της Κ.Δ. διάβασαν οι νέοι ποιητές, από το εργαστήρι «Τάκης Σιμόπουλος», Έλενα Πολυγένη και Χρήστος Σιορίκης.

Στην αντιφώνησή της η κυρία Δημουλά συγκινημένη, ευχαρίστησε την Π.Ε.Φ. και τους ομιλητές και αναφέρθηκε σε θέματα ποιητικής επικαιρότητας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, το Προεδρείο του Δ.Σ. επέδωσε στην τιμωμένη αναμνηστική πλακέτα για την πολύτιμη συμβολή της στον πολιτισμό του τόπου μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμότατα τη Διεύθυνση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για την ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας Εκδηλώσεων και τον Εκδοτικό Οίκο Ίκαρος για την προσφορά των βιβλίων της Κικής Δημουλά.

Αναστάσιος Αγγ. Στέφος

Πρόεδρος Π.Ε.Φ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.