filanagnosiaΤετάρτη, 2 Απριλίου 2014, 7-9 το απόγευμα
«Μαθαίνω να αγαπώ το βιβλίο!» Εργαστήριο με θέμα τη φιλαναγνωσία για γονείς και εκπαιδευτικούς με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Διαβάζουν τα σημερινά παιδιά όπως παλιότερα; Αλλάζουν τα λογοτεχνικά γούστα σε  κάθε εποχή και, αν ναι, πώς θα διαβάσουν τα σημερινά παιδιά κλασικούς συγγραφείς; Υπάρχουν καλά και κακά βιβλία; Άραγε σε ποια ηλικία πρέπει να αρχίσουν τα παιδιά να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία; Πρέπει να μάθουν πρώτα ανάγνωση για να μπορέσουν να διαβάσουν μόνα τους ή μήπως όχι; Πώς μπορεί ο εκπαιδευτικός και ο γονέας να καλλιεργήσει την καλή σχέση των παιδιών με το βιβλίο και να τα ενθαρρύνει να γίνουν κριτικοί αναγνώστες σε μια εποχή που το γραπτό κείμενο μοιάζει να υποχωρεί μπροστά στην κυριαρχία της εικόνας και των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων;
Το ΟΞΥΓΟΝΟ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς σε ένα πρωτότυπο εργαστήρι με θέμα τη φιλαναγνωσία.
Η Μένη Κανατσούλη, καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, φιλόλογος και δασκάλα, απαντάνε στα παραπάνω ερωτήματα και συζητάνε για τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί να εδραιωθεί μια θετική στάση απέναντι στο διάβασμα τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και στο σπίτι.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Στο site του ΟΞΥΓΟΝΟΥ www.oxygono-metaixmio.gr μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλες τις δραστηριότητές μας στο ημερολόγιο εκδηλώσεων, αλλά και να διαβάσετε τα νέα μας. Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη δική του σελίδα στο fb. Kάντε like και μάθετε όλα τα νέα του νέου χώρου. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε το ΟΞΥΓΟΝΟ στο twitter.

ΟΞΥΓΟΝΟ
Ανάσες πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη

Ολύμπου 81, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 260085, e-mail: [email protected]
www.oxygono-metaixmio.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τρίτη-Παρασκευή 10.00-21.00
Σάββατο 10.00-15.00
ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.