apo tin athinaΟ συγγραφέας Bertrand Bareilles, ένας από τους πλέον έγκριτους Γάλλους δημοσιογράφους της εποχής. Εκθέτει με αξιοθαύμαστη σαφήνεια και κριτική σκέψη τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Τουρκία, από την εμφάνιση των Νεοτούρκων (1908) και τη Στρατιωτική Επανάσταση του 1909 στην Ελλάδα, έως τη δραματική κατάληξη της Μικρασιατικής Εκστρατείας και Καταστροφής, επικεντρώνοντας στο μεγάλο πρωταγωνιστή των γεγονότων της περιόδου, τον Ελευθερίου Βενιζέλου. Η μετάφραση του πολύτιμου αυτού ιστορικού ντοκουμέντου που έγινε από την Σοφία Κωτσάκη-Δρετάκη (1946-2012) είναι άψογη και τόσο ζωντανή, που νομίζεις ότι διαβάζεις βιβλίο πρωτότυπο. Απηχεί όλη την πλούσια καλλιέργεια, την άνεση μεγάλης μεταφραστικής εμπειρίας και τη λογοτεχνική χάρη της αείμνηστης μεταφράστριας.

ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Κεντρική διάθεση: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ανδρόγεω 4 * Τηλ. 2813 409247

Πληροφορίες: Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, Χορτατσών& Κυδωνίας 23, 712 02  Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ. 2810 – 301543 (κ. Στεφανία Τερζάκη) * E-MAIL: [email protected]

Προηγούμενο άρθροΠΥΡΓΙΩΤΙΣΣΑ. Ὀνομάτων ἐπίσκεψις
Επόμενο άρθροΔημήτρης Σαριδάκης
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.