ypourgeio paideias-3

ypourgeio_paideias«Η υπέρβαση του ποσοστού των κατατάξεων δεν επιτρέπεται. Η επιλογή των υποψηφίων για κατάταξη πτυχιούχων γίνεται αποκλειστικά με κατατακτήριες εξετάσεις με θέματα ανάπτυξης σε τρία μαθήματα…» τόνισε σε έγγραφη απάντησή του στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Επίσης ο υπουργός συμπλήρωσε πως «το ποσοστό των κατατάξεων πτυχιούχων Πανεπιστημίου, Τ.Ε.Ι ή ισοτίμων προς αυτά, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, της Ελλάδας ή του εξωτερικού (αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π), καθώς και των κατόχων πτυχίων ανωτέρων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων, ορίζεται σε ποσοστό 12% επί του αριθμού των εισακτέων σε κάθε τμήμα του πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.

Πέραν του ανωτέρου ποσοστού, κατατάξεις πτυχιούχων τμημάτων Οδοντιατρικής σε τμήματα Ιατρικής και πτυχιούχων τμημάτων Ιατρικής σε τμήματα Οδοντιατρικής πραγματοποιούνται σε ξεχωριστό ποσοστό 3% επί του αριθμού των εισακτέων στο τμήμα υποδοχής»

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ζητούσαν να υπάρξει μεταβατική περίοδος στην εφαρμογή του νέου νόμου, σύμφωνα με τον οποίο η κατάταξη των πτυχιούχων γίνεται αποκλειστικά με κατατακτήριες εξετάσεις με θέματα ανάπτυξης σε τρία μαθήματα. Όπως επισημαίνουν πολλά τμήματα εφαρμόζοντας τον προηγούμενο νόμο προέβλεπαν κατάταξη με βάση το βαθμό πτυχίου, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να αδυνατούν πλέον να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.