Panepisthmio ATHINASΜε μεγάλα ερωτηματικά ξεκινά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, στα οποία οι υπάλληλοι έχουν ενταχθεί στο μέτρο της διαθεσιμότητας, έχουν προχωρήσει ήδη σε αναστολή της λειτουργίας τους, αλλά και προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Μετά το πανεπιστήμιο της Αθήνας, αλλά και του Ε.Μ.Π στη δικαιοσύνη αποφάσισε να προσφύγει και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξουσιοδοτώντας τον πρύτανη του Πανεπιστημίου για όλες τις ενέργειες. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η προσφυγή ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων της χώρας με την άμεση κατάθεση αίτησης ακυρώσεως, αναστολής εκτέλεσης, καθώς και κάθε άλλου προσφερόμενου και αναγκαίου ένδικου μέσου για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Η Σύγκλητος θα επανεκτιμήσει την κατάσταση για τις περαιτέρω ενέργειες της, την ερχόμενη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα κλειστές για δύο ημέρες, την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα μείνουν οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ μετατίθεται κατά μία εβδομάδα η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου. Ακόμη, η Σύγκλητος εξουσιοδότησε τον πρύτανη Γιώργο Παναγιωτάκη, να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά των διοικητικών αποφάσεων με τις οποίες τίθενται σε διαθεσιμότητα διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Σύγκλητος του Α.Π.Θ αποφάσισε να ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία την άμεση και οριστική ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπογράφηκε σήμερα, για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, καθώς και να καταθέσει αίτηση ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσής της, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εξουσιοδότησε, μάλιστα, τον πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Γιάννη Μυλόπουλο, να περιλάβει, στην προσπάθειά του για ανατροπή των εξελίξεων που σημειώθηκαν, ως σοβαρό ενδεχόμενο την υποβολή των παραιτήσεων όλων των διοικητικών οργάνων του Ιδρύματος.

Πηγή: ΟΕΦΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.