ekpaideyshΚοινό εκπαιδευτικό μέτωπο επιχειρούν να δημιουργήσουν καθηγητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και δάσκαλοι, κάνοντας λόγο για «απεργιακό τσουνάμι», σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.
Υπενθυμίζεται πως η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις 16 Σεπτεμβρίου, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), που όμως θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις αύριο.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης κάλεσε όλους τους φορείς, και ειδικά τους φορείς της υγείας, να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Στήριξη ζήτησε και από τους γονείς και τους μαθητές: «Δεν είμαστε εμείς που κλείνουμε τα σχολεία, αλλά η κυβέρνηση. Προχωράμε δυναμικά σε κοινό μέτωπο με γονείς και μαθητές».

Εκ μέρους της ομοσπονδίας των δασκάλων, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χαράλαμπος Κόκκινος δεσμεύθηκε για κοινό βηματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας. «Φέτος, δεν έγινε ούτε ένας μόνιμος διορισμός, 8.500 αναπληρωτές είναι άνεργοι. Το υπουργείο υποθηκεύει το μέλλον του ολοήμερου σχολείου και οι μετατάξεις γεννούν μια σειρά από αδικίες» σημείωσε. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η ΔΟΕ, τα κενά στα δημοτικά σχολεία φτάνουν τα 5.246.

Συνάντηση Δ.Ο.Ε με Ευάγγελο Βενιζέλο
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τα μέλη του ΔΣ. της ΔΟΕ. αναφέρθηκαν στα ζητήματα της αδιοριστίας των εκπαιδευτικών, της οικονομικής και επιστημονικής τους υποβάθμισης, της κατάργησης του Ολοήμερου Σχολείου, των εκπαιδευτικών κενών που υπάρχουν στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, της καθυστέρησης της υλοποίησης των αποσπάσεων χιλιάδων εκπαιδευτικών, των προβλημάτων που δημιούργησαν στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς οι μετατάξεις, της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης και των σχολικών επιτροπών και της απουσίας λειτουργίας της Ειδικής Αγωγής.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δ.Ο.Ε, στην τοποθέτησή του αναγνώρισε το έργο των εκπαιδευτικών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των χαμηλών οικονομικών απολαβών , δήλωσε ότι το ΥΠΑΙΘ λειτουργεί σε ειδικό καθεστώς λόγω των «δημοσιονομικών αναγκών» και ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου.

Επίσης, δήλωσε ότι στηρίζει την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και θα επιδιώξει να υπάρχουν άμεσα διορισμοί αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή και να πραγματοποιηθεί νέος γύρος αποσπάσεων

Προηγούμενο άρθροΓραμματική: Ο τονισμός των εγκλιτικών(θεωρία)
Επόμενο άρθροΠροτεραιότητα η ειδική αγωγή
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.