Ένα σεμινάριο που εστιάζει στην εφηβεία, μια ηλικιακή φάση που χαρακτηρίζεται από έντονες και σύνθετες αλλαγές στη ζωή, την καθημερινότητα, τη λειτουργικότητα και την ανάπτυξη του ατόμου. Η εφηβεία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ψυχοθεραπευτών και πολλών άλλων ερευνητών τις τελευταίες δεκαετίες. Με ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα και την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς οι έφηβοι μαθητές αποτελούν μια ομάδα με ξεχωριστές ανάγκες και δυνατότητες, η κυρία Γιαννόπαπα Ειρήνη, Ψυχολόγος (Εξειδικευμένη στην Ειδική Αγωγή, Λογοθεραπεία & Συμβουλευτική Γονέων) θα βρίσκεται στην Αθήνα… για ένα σεμινάριο που έχει σαν στόχο την κατανόηση της ψυχοσύνθεσης του έφηβου μαθητή, τη διαχείριση της συμπεριφοράς του μέσα στη σχολική τάξη, την ενίσχυση των δυνατοτήτων του και την προσοδοφόρα επικοινωνία του εκπαιδευτικού με τον έφηβο.

[15:00-16:00 ] Η ψυχολογία στην Εφηβεία. Συναισθηματικές δυσκολίες που επηρεάζουν τη μαθησιακή απόδοση

Διαταραχές που εμφανίζονται στη Εφηβεία
Διαταραχές που ενισχύονται στην Εφηβεία
Ανίχνευση των δυσκολιών που επηρεάζουν τη Μαθησιακή Απόδοση
Εικόνα του εφήβου με δυσκολίες στην τάξη
Αξιολογητική Διαδικασία
Δομές που εξυπηρετούν εφήβους και τις οικογένειές τους
Διαχείριση του μαθητή με συναισθηματικές δυσκολίες – επικοινωνία εκπαιδευτικού- εφήβου

[16:15-17:15 ]Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των Εφήβων

Η δυναμική της αυτοεκτίμησης και η επίδραση της στην μαθησιακή διαδικασία
Πρακτικές Συμβουλές για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του εφήβου
Το βλέμμα του εκπαιδευτικού και η σπουδαιότητά του στην πορεία του εφήβου

[17:30-19:00 ]Διαχείριση των εκρήξεων θυμού μέσα στη σχολική-εφηβική τάξη

Ο θυμός δεν έρχεται για κακό
Πρακτικές Συμβουλές για τη διαχείριση κρίσεων μέσα στη σχολική τάξη
Κερδίζοντας από την αντιπαράταξη απέναντι στον θυμωμένο έφηβο

Εισηγήτρια: Ειρήνη Γιαννόπαπα

Η Ειρήνη Ν. Γιαννόπαπα (M.Sc.) είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Συνέχισε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές της στην Ειδική Αγωγή , Λογοθεραπεία και Συμβουλευτική Γονέων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εκπαιδεύεται στην Υπαρξιακή Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο , «Αντίστιξη», πιστοποιημένο για εκπαίδευση στην Συστημική Ψυχοθεραπεία από την European Family Therapy Association (EFTA). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Ήταν επί σειρά ετών επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ψυχοφυσιολογίας και εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2001 εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης και κατόπιν στην ειδική αγωγή παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές της ανάπτυξης, ειδικές ανάγκες και συναισθηματικές διαταραχές.

Από το 2009 έως σήμερα είναι Επιστημονική Υπεύθυνη του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου ΊΣΙΔΑ με έδρα τον Πειραιά το οποίο παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε ενήλικες ,παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ζευγάρια, υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε γονείς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης.

Η ίδια εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια και ως ειδική παιδαγωγός. Είναι εκπαιδεύτρια επαγγελματιών εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας. Έχει κάνει μια σειρά ομιλίες και εισηγήσεις στο Δήμο Πειραιά, σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής. Αρθρογραφεί σε διαδικτυακές σελίδες.

Πιστοποίηση και βεβαίωση παρακολούθησης
Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης

Πληροφορίες & Κρατήσεις Θέσεων
Τηλ: 210 6712991 & Κιν: 6945 222972
Υπεύθυνη Κρατήσεων: Βασιλική Κάση

Πληροφορίες
Ημερομηνία: 06-05-2018
Ώρες: 3μμ-7μμ
Κόστος Συμμετοχής: 40 €
Early Bird (Ειδική τιμή με έγκαιρη δήλωση-κατάθεση): 30 € (έως τις 23-04-2018)
Φοιτητές: €30
Πόλη: Αθήνα (Crowne Plaza)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.