Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ΙCOM) ˗ 18 Μαΐου 2017 ˗ διοργανώνοντας κύκλο εκδηλώσεων, αφιερωμένων στη θεματική «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δε λέγονται». Στο πλαίσιο των δράσεων με θέμα «Οι άλλοι σεισμοί: αναζητώντας τα αρχαιολογικά τεκμήρια κοινωνικών ταραχών και αναστατώσεων στην αρχαία Κρήτη» θα πραγματοποιηθεί, επιπλέον, και μια περιηγητική εκδρομή στο μινωικό κτήριο στην περιοχή του χωριού Λαγούτα του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να συσχετιστεί το σύνολο κεραμικών σκευών που εκτίθεται στο μουσείο με την ανασκαφή. Η δράση γίνεται με τη συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου και του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης (actta.gr).

 Η ξενάγηση θα γίνει από τη διευθύντρια του Α.Μ.Η. κ. Στέλλα Μανδαλάκη.

 Η συμμετοχή στην εκδρομή είναι δωρεάν με απαραίτητη την κράτηση στα τηλέφωνα 2810 – 279000, 279072 και 279073. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά τη συμπλήρωση των θέσεων στο διαθέσιμο μέσο μεταφοράς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν την περιήγηση με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.

Σημείο συνάντησης θα είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.