Του Δημήτρη Χρυσόπουλου, Φιλόλογου – Ιστορικού 

Είναι η αλήθεια ότι η εκπαιδευτική επικαιρότητα «παραδοσιακά» δεν παρουσιάζει μεγάλη «κινητικότητα» μέσα στον Αύγουστο. Παρόλα αυτά εκτός από τον καθορισμό των συντελεστών βαρύτητας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό», για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έτους 2022, σχετικά με τα εξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις μαθημάτων γενικής παιδείας, ομάδων προσανατολισμού και ειδικών μαθημάτων, υποψηφίων. Για το λόγο αυτό μέσα από την πάντα φιλόξενη στήλη του «filologikosistotopos.gr» θα παρουσιάσουμε εκτενώς όλα όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο μέσα στην εβδομάδα.

 

 

Εξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις μαθημάτων γενικής παιδείας και ομάδων προσανατολισμού

 

Αρχικά, πρέπει να τονιστεί ότι οι εξετάσεις σ’ όλα τα μαθήματα, διενεργούνται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τη δήλωση του κάθε υποψηφίου. Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το δελτίο εξεταζομένου τους, από το εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα προσέλθουν για εξετάσεις, την ημέρα έναρξης των εξετάσεων. Τα εξεταστικά κέντρα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων γενικής παιδείας και ομάδων προσανατολισμού που θα λειτουργήσουν στην Αθήνα είναι το 16ο Γενικό Λύκειο Αθηνών της Δ.Δ.Ε. Α’ Αθήνας (Λαρίσης 47 και Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 11524, τηλ. 2106911870) στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από «Α» μέχρι και «Λ» καθώς και το 59ο ΓΕΛ Αθηνών της Δ.Δ.Ε. Α’ Αθήνας (Σεκούνδου 10, Άνω Πατήσια, Αθήνα, Τ.Κ 111 43, τηλ: 2102529015) στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από «Μ» μέχρι και «Ω»).

 

Τα εξεταστικά κέντρα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων γενικής παιδείας και ομάδων προσανατολισμού που θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη είναι το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης (Στρ. Στρεμπενιώτη, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 56728, τηλ. 2310607521) στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από «Α» μέχρι και «Καρ», το 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης (Πεσόντων Ηρώων 2, Τ.Κ. 56430, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310656387) στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από «Κασ» μέχρι και «Παπ» και τέλος το 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού (Αλ. Παπάγου 40, Τ.Κ. 56334, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310765655) στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από «Παρ» μέχρι και «Ω».

 

Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων

 

Όσον αφορά τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων πρέπει να υπογραμμιστεί ότι θα διενεργηθούν κι αυτές τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τη δήλωση κάθε υποψηφίου. Ειδικότερα στην Αθήνα, ως εξεταστικό κέντρο ειδικών μαθημάτων ορίζεται το 16ο ΓΕΛ Αθηνών (Λαρίσης 47 και Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 11524, τηλ. 2106911870), ενώ στη Θεσσαλονίκη, το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης (Στρ. Στρεμπενιώτη, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 56728, τηλ. 2310607521).

 

Επιπρόσθετα, ειδικά για το μάθημα της «Αρμονίας» σκόπιμο κρίνεται να αναφερθεί ότι οι εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν στο εξεταστικό κέντρο της Αθήνας (16ο ΓΕΛ Αθηνών). Επίσης, για το μάθημα του «Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» οι εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους από όλη την Ελλάδα θα διενεργηθούν στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, στο Μαρούσι.

 

Εξεταστικά κέντρα μουσικών μαθημάτων

 

Ακόμη, ορίστηκαν και τα εξεταστικά κέντρα των μουσικών μαθημάτων. Ειδικότερα, ως εξεταστικό κέντρο για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» ορίζεται στην Αθήνα, το Μουσικό Γυμνάσιο με Μουσικές Λυκειακές Τάξεις Ιλίου της Δ.Δ.Ε. Γ’ Αθήνας (Πετρακογιώργη 1, Τ.Κ. 13122, Ίλιον, τηλ. 2102384855), στο οποίο θα εξεταστούν όλοι οι υποψήφιοι. Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» οι εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους θα διενεργηθούν στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι.

 

Εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

 

 Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό», εξετάζονται (προφορικά) στα μαθήματα γενικής παιδείας, ομάδων προσανατολισμού όπως και στα ειδικά μαθήματα, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί, τις ίδιες ώρες και ημέρες, από επιτροπή που θα λειτουργήσει στην Αθήνα, στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Γενικό Λύκειο Μοσχάτου Διεύθυνσης Δ.Ε. Δ’ Αθήνας (Λεωφόρος Ποσειδώνος 11 και Κωνσταντινουπόλεως, Μοσχάτο, Τ.Κ. 18344, τηλ. 2104812123 και 2104825538) πλην του μαθήματος του «Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» που θα εξεταστούν στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Μαρούσι.

 

 

Υγειονομικές εξετάσεις και πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ

 

 Τέλος, η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (αγωνίσματα) των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό», για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2021-22 θα διεξαχθεί το διάστημα από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου σε επιτροπές στην Αθήνα με έδρα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας (Μεσογείων 324, Αγ. Παρασκευή, Αθήνα, Τ.Κ. 15341, τηλ. 2106525347 και 2106396163) και στη Θεσσαλονίκη με έδρα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης (Κολοκοτρώνη 22, Τ.Κ. 56430, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης τηλ. 2310605703). Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια επιτροπή υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, προκειμένου να δηλώσουν τις ημέρες συμμετοχής στις πρακτικές δοκιμασίες, ενώ πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.