Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την συνέντευξη «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΟΥ», με τον κο ΕΥΓΕΝΙΟ ΑΡ. ΓΙΑΡΕΝΗ, Στρατιωτικό Εισαγγελέα, Συγγραφέα, Δρ. Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου, η οποία παραχωρήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή των Φρυκτωριών και της Αρσινόης Δεληγιάννη «Φιλοσοφικές αναζητήσεις». Η συνέντευξη μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης Radio1d, στις 14 Νοεμβρίου 2017.

Η δύναμη του μεγάλου νου

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥ Ο Ευγένιος Αρ. Γιαρένης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1994 συμμετείχε σε εξετάσεις για την εισαγωγή του στο Δικαστικό Σώμα Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο υπηρετεί μέχρι σήμερα που ασκεί καθήκοντα Εισαγγελέως στο Ναυτοδικείο Πειραιώς. Από το 2008 είναι Διδάκτωρ στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στους κανόνες δικαίου του πολέμου στην αρχαία Ελλάδα και τις αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων για τον πόλεμο και τις συνέπειές του στις ανθρώπινες κοινωνίες και στο ήθος των ανθρώπων. Διετέλεσε καθηγητής Στρατιωτικού Ποινικού Δικαίου στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και σε άλλες σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει συγγράψει νομικά και ιστορικά έργα, δοκίμια και επιστημονικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε νομικά και στρατιωτικά περιοδικά. – Το πρώτο βιβλίο γενικότερου ενδιαφέροντος που εξέδωσε, έχει τίτλο «Οι Έλληνες και ο Πόλεμος» (εκδ. Ενάλιος, 2012), το οποίο αποτελεί μία ιστορική μελέτη με φιλοσοφικές προεκτάσεις γύρω από τα ζητήματα του τρόπου πολέμου και αντιμετώπισης του πολέμου στην Αρχαία Ελλάδα. – Ακολούθησε το βιβλίο «Ο Δρόμος είσαι Εσύ», που αποτέλεσε το πρώτο έργο του εσωτερικής φιλοσοφίας (εκδ. Ενάλιος, 2014). – Το 2015 ακολούθησε, πάλι απ’ τις εκδόσεις “Ενάλιος”, το βιβλίο «Κατανοώντας το Τάο Τε Τσίνγκ του Λάο Τσέ». – Το 2016 εκδόθηκαν απ’ τις εκδόσεις “Πύρινος Κόσμος” δύο ακόμη έργα του: Το βιβλίο «Η Δύναμη του Μεγάλου Νου – Κείμενα από το Τετράδιο του Διδασκάλου», που περιέχει δώδεκα κείμενά του τα οποία ακολουθούνται από δώδεκα «διδακτικές» ιστορίες της Ανατολής, και το βιβλίο «Αβαντούτα Γκιτά – Το Τραγούδι της Ελεύθερης Ψυχής», που αποτελεί απόδοση στα ελληνικά ενός σπουδαίου έργου της μη-δυαδικής ινδικής φιλοσοφικής παράδοσης (Advaita Vedanta). -Ευχαριστούμε τον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης Radio1d για την συνεργασία του.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία, παρακαλούμε, ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα: http://www.fryktories.net

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.