Βρισκόμαστε στο Σεπτέμβριο του 2017
Μετά τις επανειλημμένες πιέσεις της συντεχνίας των εργαζομένων στα φροντιστήρια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει τα φροντιστήρια να διακόπτουν μετ΄αποδοχών, όλο το καλοκαίρι, από δύο εβδομάδες Χριστούγεννα και Πάσχα, και το φοβερότερο: Αποφασίζει τα φροντιστήρια να κάνουν μάθημα σε αποκλειστικά πρωινή ζώνη !
Από φιλευσπλαχνία όμως προς τους φροντιστές, επιτρέπει τη λειτουργία στα διαλείμματα του σχολείου μέσα στο προαύλιο και ελλείψει σχολικού φύλακα ορίζει επιστάτες ελέγχου τους κυλικειάρχες.
Η κυρία Φερνογύρου, διαγράφει το γιό της από το απαγορευμένο απογευματινό φροντιστήριο και αναζητά λύση σε πρωινό αυλιζόμενο φροντιστήριο.
-Καλημέρα σας, Φερνογύρου ονομάζομαι και έχω ραντεβού ενημέρωσης.
-Καλως ήλθατε στον «ΠΡΩΙΝΟ ΑΛΕΚΤΩΡΑ»
-Δεν σας κρύβω, ότι μόλις ενημερώθηκα από το «ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ» καθώς και από το «ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΜΑ» για τα προγράμματα σπουδών τους.
-Μα τι λέτε τώρα κυρία Φερνογύρου, το «ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ» αυλίζει τους μαθητές σε αυτοσχέδιες τέντες κατασκήνωσης ενώ εμείς σε κλιματιζόμενα τροχόσπιτα και το «ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΜΑ» δεν κάνει ούτε μία εξτρά ώρα ενώ εμείς κατευθύνουμε τεχνητές καταλήψεις με τη συνεργασία των διορισμένων συναδέλφων, ώστε να επαυξήσουμε τις ώρες διδασκαλίας !
-Τέλος πάντων, πείτε μου τι παραπάνω προσφέρετε από τους ανταγωνιστές σας.
-Να σας πω, όμως παρακαλώ, μη διαρρεύσει παραέξω, καθότι το μυστικό της επιτυχίας μας δεν επιθυμούμε να αποκαλυφθεί !
-Αν είναι για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο του Ριρή μου θα είμαι τάφος !
-Εμείς αναζητούμε τον σωσία του μαθητή που μας εμπιστεύονται οι γονείς, ανάμεσα στα δύο εκατομμύρια μεταναστών, και τον βάζουμε να παρακολουθεί στη θέση του. Ο γιος σας έτσι, μόνο στα διαγωνίσματα θα πρέπει να παρευρίσκεται στο σχολείο !
-Αυτό που μου λέτε είναι εξωφρενικό και μάλιστα τη στιγμή που εγώ εργάζομαι στο υπουργείο «ΘΑΛΠΩΡΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»
-Κυρία Φερνογύρου, τολμώ να σας εκμυστηρευτώ το μυστικό μας, γιατί γνωρίζω και για σας ένα μυστικό που δεν θα θέλατε να διαρρεύσει !
-Δεν έχω κάτι να κρύψω, όμως τι θέλετε να πείτε ;
-Πριν την κυβέρνηση αυτή, όταν εργαζόσασταν ως δεσμοφύλακας στο HOT SPOT της Μυτιλήνης, έχουμε μάθει ότι το αγαπημένο σας σπορ ήταν PAINTBALL με ζωντανούς στόχους τους έγκλειστους μετανάστες ! – Βάζατε μάλιστα ανεξίτηλα χρώματα στις χρωμομπάλλες για να μένουν σαν μόνιμα τατουάζ ! Ο Ιμπραήμ που μας το καταμαρτύρησε, είναι ανφάς βεραμάν και προφίλ φούξια ! Όλα αυτά φαντάζομαι, δεν θα θέλατε να διαρρεύσουν.
-Πείτε μου πότε θα ξεκινήσει ο Ριρής μου !

Προηγούμενο άρθροΗ Μαθητεία στο άρμα της υποβάθμισης και της προχειρότητας
Επόμενο άρθροΙστορία προσαναντολισμού: Κριτήριο αξιολόγησης (2ο κεφάλαιο)
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.