Στα πλαίσια του Προγράμματος «Ελληνικός Πολιτισμός» και της ΕΛΠ10, έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην Ημερίδα «Οι Βάκχες του Ευριπίδη», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε διαδικτυακά στον σύνδεσμο https://hou.webex.com/meet/eboliaki

Πρόγραμμα

10:00 Χαιρετισμός. Έναρξη Ημερίδας

Συντονίστρια: Ελένη Μπολιάκη

10:30 Αθηνά Καβουλάκη, Επικ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κρήτης, “Κειμενική τυραννία ή σκηνική ελευθερία; Η περίπτωση των Βακχών του Ευριπίδη”

11:00 Ιωάννα Καραμάνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΑΠΘ, “Οι Βάκχες και η τελευταία τριλογία του Ευριπίδη”

11:30 Αργυρώ Λουκάκη, Καθηγήτρια, ΕΑΠ. «Από τον Καύκασο του Προμηθέα στον Κιθαιρώνα του Διονύσου. Τραγικές γεωγραφίες του θείου»

12:00 Άγις Μαρίνης, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών. “O χορός και η πόλις στις Βάκχες. Το ζήτημα της δραματικής διαμεσολάβησης”

12:30 Χρήστος Τερέζης, Πρ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών” Θρησκειοφιλοσοφικές αναγνώσεις τής Ανθρωπολογίας στις Βάκχες του Ευριπίδη”

            ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

14:00 Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, «Οι Βάκχες του Ευριπίδη και η Αθηναϊκή Δημοκρατική Πολιτεία.  Μια Ερμηνευτική Προσέγγιση»

14:30 Ελένη Μπολιάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΕΑΠ. «Ο Πενθέας ξανασπαράζεται: από θύμα θύτης»

15:00 Μενέλαος Χριστόπουλος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών «Θέατρο, μετα-θέατρο, μεταμφίεση στις Βάκχες του Ευριπίδη»

15:30 Σπύρος Συρόπουλος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, «Το τρισυπόστατο του Θηλυκού. Δύναμη και πτώση στις Βάκχες του Ευριπίδη»

Επιστημονική Επιτροπή:

Αργυρώ Λουκάκη, Καθηγήτρια, ΕΑΠ
Ελένη Μπολιάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΕΑΠ
Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.