16ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γλωσσολογίας

Ο Τομέας Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το επετειακό 16ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γλωσσολογίας (16ο ΔΣΕΓ), το οποίο συμπληρώνει και γιορτάζει τα 30 χρόνια από την πρώτη διοργάνωσή του το 1993. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 14-17 Δεκεμβρίου 2023 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ.

Στο Συνέδριο γίνονται δεκτές περιλήψεις για προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις και προτάσεις για θεματικές συνεδρίες και για ομάδες εργασίας για όλες τις πτυχές της μελέτης και ανάλυσης της ελληνικής γλώσσας (φωνητική, φωνολογία, μορφολογία, σύνταξη, σημασιολογία, πραγματολογία, ιστορική γλωσσολογία, κοινωνιογλωσσολογία, ψυχογλωσσολογία, νευρογλωσσολογία, υπολογιστική γλωσσολογία, εκπαιδευτική γλωσσολογία, διδακτική της γλώσσας, μετάφραση, κτλ.).

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα, βλ. https://www.enl.auth.gr/icgl16

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.