Διαγωνισμός της EFNIL για την Καλύτερη Μεταπτυχιακή Εργασία 2024

 

Προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εθνικών Φορέων για τη Γλώσσα (EFNIL / European Federation of National Institutions for Language) καλεί φοιτητές και φοιτήτριες να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό για την ανάδειξη των καλύτερων μεταπτυχιακών εργασιών στην Ευρώπη στα πεδία της γλωσσικής χρήσης, των γλωσσικών πολιτικών και της πολυγλωσσίας. Μας ενδιαφέρουν μελέτες που σχετίζονται με τους τομείς που προαναφέρθηκαν, όπως διγλωσσία και δίγλωσση εκπαίδευση, στρατηγικές γλωσσικής διδασκαλίας, χρήση της γλώσσας σε πολύγλωσσα περιβάλλοντα, στόχοι και αποτελέσματα γλωσσικών πολιτικών, συγκριτικές μελέτες γλωσσικών πολιτικών, γλωσσική τεχνολογία και πολυγλωσσία, μετάφραση και διερμηνεία. Αντικείμενο της μεταπτυχιακής εργασίας μπορεί να αποτελεί οποιαδήποτε ευρωπαϊκή γλώσσα, αλλά η εργασία θα πρέπει να είναι γραμμένη σε μια από τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. (ΠΡΟΣΟΧΗ: η αγγλική παραμένει επίσημη γλώσσα της Ε.Ε.)

 

Tο βραβείο

 

Σε καθένα/καθεμία από τους φοιτητές/τριες που θα υποβάλουν τις τρεις καλύτερες εργασίας θα απονεμηθούν:

 

1. το Βραβείο Μεταπτυχιακής Εργασίας της EFNIL (1.500 ευρώ),

 

2. πρόσκληση να παρουσιάσουν την εργασία τους στην ετήσια διεθνή σύνοδο της EFNIL (με όλα τα έξοδα πληρωμένα),

 

3. η ευκαιρία να δημοσιεύσουν άρθρο βασισμένο στην εργασία τους στα πρακτικά της ετήσιας συνόδου της EFNIL,

 

4. η ευκαιρία να δημοσιεύσουν το πλήρες κείμενο της εργασίας τους στον ιστότοπο της EFNIL (http://www.efnil.org/).

 

Προθεσμία υποβολής

Προθεσμία υποβολής είναι η 15η Ιανουαρίου 2024

 

Γίνονται δεκτές εργασίες που αξιολογήθηκαν από πανεπιστήμιο μέσα στο 2023 και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2024.

 

 

Λίγα λόγια για την EFNIL Η EFNIL είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που φέρνει σε επαφή εκπροσώπους από τους κύριους εθνικούς οργανισμούς για τη γλώσσα καθώς και από άλλους συναφείς φορείς των κρατών μελών της Ε.Ε. αλλά και συνδεόμενων χωρών. Η Ομοσπονδία επιδιώκει να προωθήσει την ευρωπαϊκή γλωσσική ποικιλότητα, με ιδιαίτερη αναφορά στις εθνικές γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δελτίο Τύπου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.