IX Εθνικό Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών, Βενετία – Πάδοβα

 

Η Εθνική Ένωση Νεοελληνικών Σπουδών (ANSN) διοργανώνει το IX Εθνικό Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βενετία και την Πάντοβα από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2023. Στόχος του Συνεδρίου, που προωθείται από την Εθνική Ένωση Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με το AteneoVeneto και τα Τμήματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ca’ Foscari της Βενετίας και του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, και με την υποστήριξη του Βενετσιάνικου Κέντρου Γερμανικών Σπουδών, είναι να δώσει την ευκαιρία στα μέλη της Ένωσης να συναντηθούν και να συζητήσουν ένα ευρύτατο θέμα που περιλαμβάνει διάφορες στιγμές και πτυχές των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ του Βένετο και της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της νεότερης και σύγχρονης εποχής.

Οι εργασίες του συνεδρίου, το οποίο θα ανοίξει στη Βενετία στις 6 Νοεμβρίου με ένα αφιέρωμα στον Mario Vitti (1926-2023). Inmemoriam, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στην Πάδοβα τις δύο επόμενες ημέρες (7-8 Νοεμβρίου).

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του συνεδρίου βλ. : https://hfc-worldwide.org/athens/ix-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%af/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.