Συνέδριο στο Παν/μιο Κρήτης: Υπολογιστική Φυλογενετική και Γλωσσική (Προ)ιστορία: Επιτεύγματα, προκλήσεις και προοπτικές 

0
539

Συνέδριο στο Παν/μιο Κρήτης: Υπολογιστική Φυλογενετική και Γλωσσική (Προ)ιστορία: Επιτεύγματα, προκλήσεις και προοπτικές

Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνει Συνέδριο με θέμα : “Υπολογιστική Φυλογενετική και Γλωσσική (Προ)ιστορία: Επιτεύγματα, προκλήσεις και προοπτικές”. Το Συνέδριο πραγματοποιείται 23-25 Μαΐου 2023 στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο “ΞΕΝΙΑ” (​Νικολάου Ψαρρού 46, Ρέθυμνο).

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ModelGloss, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την κα Έλενα Αναγνωστοπούλου, Τομέας Γλωσσολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Παν/μιο Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα του έργου:
http://modelgloss.philology.uoc.gr/workshop.php

Πηγή: https://www.philology.uoc.gr/nea/ypologistikh-fylogenetikh-kai-glwssikh-proistoria-epiteygmata-proklhseis-kai-prooptikes

Στο συνέδριο θα μιλήσουν προσκεκλημένοι ομιλητές από διαφορετικές σχολές σκέψεις και από όλα τα εμπλεκόμενα πεδία. Θα μιλήσουν ο Balthasar Bickel (University of Zurich), η Lindell Bromham (Australian National University), η Gerd Carling (Institute for Empirical Linguistics, Goethe University Frankfurt am Main), ο James Clackson (University of Cambridge), ο Dan Dediu (ICREA & University of Barcelona), ο Michael Dunn (Uppsala University), ο David Goldstein (University of California, Los Angeles), ο Simon Greenhill (University of Auckland & Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology), η Cristina Guardiano (Università di Modena e Reggio Emilia), η Luise Häuser (Karlsruhe Institute for Technology), ο Gerhard Jäger (University of Tübingen), ο Alexandros Stamatakis (Foundation for Research and Technology & Heidelberg Institute for Theoretical Studies & Karlsruhe Institute for Technology), η Annemarie Verkerk (Universität des Saarlandes) και ο Søren Wichmann (Kiel University) καθώς και τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του έργου.


Η εγγραφή είναι δωρεάν χάρη στην υποστήριξη από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.Ι∆.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «1η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛ.Ι∆.Ε.Κ. για την ενίσχυση των μελών ∆ΕΠ και Ερευνητών/τριών και την προμήθεια ερευνητικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας» (Αριθμός Έργου: HFRI-FM17-44).

Δελτίο Τύπου | Πρόγραμμα | Abstract Booklet

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές
στην ιστοσελίδα του έργου:
http://modelgloss.philology.uoc.gr/workshop.php

Οι εργασίες του συνεδρίου μεταδίδονται ζωντανά μέσω των παρακάτω συνδέσμων ανά ημέρα:
Day 1: https://video.ict.uoc.gr/live/…
Day 2: https://video.ict.uoc.gr/live/…
Day 3: https://video.ict.uoc.gr/live/…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.