Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2024: Καβάφης, Θέατρο και Επιτελεστικότητα

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη είναι μια ετήσια πρωτοβουλία του Αρχείου Καβάφη και του Ιδρύματος Ωνάση· ένα ακαδημαϊκό θερινό σχολείο που εστιάζει στον Κ. Π. Καβάφη, στο αρχείο και το έργο του και επιδιώκει να διερευνήσει τη διεθνή απήχηση και τη σημασία της καβαφικής ποίησης μέσα από καινούριες πολιτισμικές και ακαδημαϊκές οπτικές.

Επιστρέφοντας για πέμπτη χρονιά, το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2024, «Καβάφης, Θέατρο και Επιτελεστικότητα» θα προσεγγίσει το λογοτεχνικό έργο, την ευρεία απήχηση του Κ. Π. Καβάφη και το ψηφιακό αρχείο του ποιητή μέσα από ένα φάσμα διαφορετικών τεχνών, γνωστικών αντικειμένων και ερευνητικών πεδίων, μεταξύ αυτών και τα εξής: Νεοελληνικές Σπουδές, Συγκριτική Φιλολογία, Δημιουργική Γραφή, Παγκόσμια Λογοτεχνία, Ιστορία, Μουσικές Σπουδές, Σπουδές Κινηματογράφου, Ιστορία Τέχνης, Εκπαίδευση/Παιδαγωγικά και Θεατρικές Σπουδές/ Σπουδές Παραστατικών Τεχνών.

Η θεματική του Θερινού Σχολείου 2024 θα είναι «Καβάφης, Θέατρο και Επιτελεστικότητα», εστιάζοντας στη θεατρικότητα, τη σκηνοθετική δυναμική του έργου του Αλεξανδρινού ποιητή καθώς και την έννοια της επιτελεστικότητας. Επιμελήτριες του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Καβάφη 2024 είναι η Gonda Van Steen (King’s College London) και η Μαρία Μπολέτση (Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ / Πανεπιστήμιο του Λέιντεν) και το σχολείο θα λάβει χώρα στο κέντρο της Αθήνας, από την 1η έως τις 6 Ιουλίου 2024.
Υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί ερευνητές και μελετητές στην αρχή της σταδιοδρομίας τους που ενδιαφέρονται για το έργο του Κ. Π. Καβάφη ενθαρρύνονται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.
Η γλώσσα εργασίας του σχολείου είναι τα Αγγλικά. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι στις 20 Δεκεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το ανοικτό κάλεσμα του σχολείου, εδώ: Open Call | International Cavafy Summer School 2024 “Cavafy, Theater, And Performativity” – July 1 – 6, 2024 | Onassis Foundation.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.