Διαδικτυακή Διάλεξη για την Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας: Π. Βουτουρής, Γλώσσα και ιδεολογία. Η χρήση της διαλέκτου στην νεοελληνική ποίηση της Κύπρου

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή διάλεξη του κ. Παντελή Βουτουρή, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με θέμα: Γλώσσα και ιδεολογία. Η χρήση της διαλέκτου στην νεοελληνική ποίηση της Κύπρου. Η διάλεξη θα μεταδοθεί στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/live, ενώ το βίντεο της διάλεξης θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΚΕΓ: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/playlists.

Η διάλεξη είναι μία από τις 10 ετήσιες διαδικτυακές διαλέξεις μέσω των οποίων το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας υλοποιεί πενταετές μνημόνιο συνεργασίας για την ελληνομάθεια. Το μνημόνιο υπεγράφη ανάμεσα στα Υπουργεία Παιδείας της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι διαλέξεις αυτές εντάσσονται στη γενικότερη θεματική της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας και εξειδικεύονται στις επιμέρους υποθεματικές περιοχές: (α) Ιστορία της γλώσσας, (β) Λεξικογραφία και (γ) Κοινωνιογλωσσικές πτυχές της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας (π.χ. διάλεκτοι, επαφές με άλλες γλώσσες, η ελληνική γλώσσα της διασποράς κτλ.).

Πρόγραμμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.