Φεστιβάλ Καβάφη από το Ίδρυμα Ωνάση στη Νέα Υόρκη

Στην επέτειο των 160 ετών από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη, το Ίδρυμα Ωνάση στη Νέα Υόρκη παρουσίασε ένα φεστιβάλ που ανέδειξε τον επιδραστικό χαρακτήρα του Αλεξανδρινού ποιητή και τον αντίκτυπο του έργου του σε παγκόσμια κλίμακα. Το Φεστιβάλ διήρκεσε από τις 28 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2023 και φιλοξενήθηκε σε διάφορους χώρους, όπως το National Sawdust, το ONX Studio, το The Poetry Project στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Μπάουερι, τα βιβλιοπωλεία McNally Jackson, το Rockefeller Center και το Πανεπιστήμιο Columbia.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ωνάση:
“Το “Archive of Desire” [Αρχείο της Επιθυμίας] είναι ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει μια πλειάδα δράσεων εμπνευσμένων από τη ζωή και το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή, με στόχο την ανάδειξη του έργου του, μέσα από ένα φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών εγχειρημάτων που απλώνονται σε όλη την πόλη. Από τις 28 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου, το διαθεματικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά από περφόρμανς, παρουσιάσεις ψηφιακής τέχνης, προβολές ταινιών μικρού μήκους, αναγνώσεις ποίησης, λογοτεχνικές συζητήσεις, ένα visual rave και πολλές άλλες ζωντανές εκδηλώσεις, σε επιμέλεια της συνθέτριας Paola Prestini, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του National Sawdust, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προώθηση της σύγχρονης μουσικής, και υπό τη δημιουργική καθοδήγηση της Αφροδίτης Παναγιωτάκου, Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση.”

Για περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ, βλ. https://www.onassis.org/el/whats-on/cavafy-festival

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.