Διαδικτυακή διάλεξη από το Παν/μ/ιου Κρήτης: Φ. Αντωνελάκη, Η Στέρνα μέσα από το Αρχείο Σεφέρη

Διαδικτυακή διάλεξη από τις Επιστημονικές Συνομιλίες του Τομέα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμ. Φιλολογίας, Πανεπιστημίου Κρήτης, με την κα Φιόνα Αντωνελάκη (Συμβασιούχος διδάσκουσα Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και θέμα: Η Στέρνα μέσα από το Αρχείο Σεφέρη, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 18:00.

Η Στέρνα, το έμμετρο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη και επιστέγασμα της πρώιμης παραγωγής του, εκδόθηκε εκτός εμπορίου το 1932. Έτσι, η κριτική της εποχής την προσπέρασε. Ο στενός, πάλι, κύκλος του ποιητή δεν την επιδοκίμασε. Ο Σεφέρης, ωστόσο, επανέρχεται στο ποίημα ξανά και ξανά: το 1935, η Στέρνα δημοσιεύτηκε στο πρώτο τεύχος των Νέων Γραμμάτων· το 1940, συμπεριλήφθηκε στον τόμο Ποιήματα Ι· το 1964, ηχογραφήθηκε για τον δίσκο Ο Σεφέρης διαβάζει Σεφέρη.

Η διάλεξη θα γίνει διαδικτυακά στον παρακάτω σύνδεσμο : Join Zoom Meeting: https://uoc-gr.zoom.us/j/87477307938
Meeting ID: 874 7730 7938

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. : https://www.philology.uoc.gr/nea/episthmonikes-synomilies-toy-tomea-byzantinhs-kai-neoellhnikhs-filologias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.