ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε. «LIVE»

Βρισκόμαστε στο 2025. Η παγκόσμια υγειονομική κρίση έχει μεταβάλει ριζικά κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα στον πλανήτη, καθώς κάθε χρονιά αναδύονται νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού.
Οι πολίτες πλέον, δεν βγαίνουν ποτέ από τα σπίτια τους, παρά μόνο στο μπαλκόνι, για να ασκηθούν, να κάνουν βόλτα τον σκύλο και να κατεβάσουν τα σκουπίδια με σχοινιά. Τα ψώνια του supermarket, ομοίως τα παραλαμβάνουν με σχοινιά από το μπαλκόνι. Οι κωδικοί μετακίνησης έχουν ενοποιηθεί σε έναν μόνο μακάβριο κωδικό!
Στην Ελλάδα – όπως και σε όλο τον κόσμο – η εκπαίδευση γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά εξ΄αποστάσεως.
Η κυρία Φερνογύρου αναζητεί το κατάλληλο ηλεκτρονικό φροντιστήριο για να γράψει τον Ριρή ο οποίος είναι υποψήφιος για το cloud τμήμα Θεατρικών σπουδών του ΕΚΠΑ.
-Καλημέρα σας, Φερνογύρου ονομάζομαι και θα ήθελα πληροφορίες για το ηλεκτρονικό φροντιστήριό σας.
-Κυρία Φερνογύρου, το φροντιστήριο «Live» είναι στη διάθεσή σας.
-Δεν σας κρύβω ότι μόλις μίλησα με το «ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ» καθώς και με το «ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ»
-Μα τι λέτε τώρα κυρία Φερνογύρου, το «ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ» εκπέμπει από τις Ινδίες με ωρομίσθιο εκατό ρουπίες που ισοδυναμούν με ένα ευρώ! Όσο κι αν έχουν μάθει Ελληνικά οι πουδραρισμένοι καθηγητές του, όλο και κάποιοι μαθητές μπαίνουν σε αίθουσες με αγελάδες δίπλα στους εκφωνητές και αφίσες με το Taj Mahal στο βάθος! Όσο για την «ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ», λέγεται ότι δεν χρησιμοποιεί πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, αλλά εκπέμπει υποτιθέμενα τηλεπαθητικά μαθήματα τα οποία συλλαμβάνουν οι μαθητές. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μεγάλη απάτη αυθυποβολής των μαθητών οι οποίοι για να μην κατηγορηθούν ως ανεπίδεκτοι, προσποιούνται ότι λαμβάνουν τηλεπαθητικά σήματα!
-Τέλος πάντων τι παραπάνω προσφέρετε από τους ανταγωνιστές σας;
-Χρησιμοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ολογραφικών αναπαραστάσεων. Ο Ριρής μπορεί να διδαχθεί ζωντανό μάθημα από τον ίδιο τον Νεύτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Θουκυδίδη και άλλους.
-Μπορείτε παρακαλώ να μου κάνετε μία επίδειξη των ολογραφικών διαδραστικών συστημάτων σας;
-Μετά χαράς να σας εκπέμψω τον «Ζωντανό Αρχιμήδη» με τον οποίο μάλιστα μπορείτε να πιάσετε κανονική κουβέντα και να σας απαντήσει σε όλα σας τα ερωτήματα ! Παρακαλώ πατήστε το κουμπί «ολόγραμμα Αρχιμήδη»
(Βγαίνει καπνός, προβάλλονται δέσμες laser στο μέσο του δωματίου της κυρίας Φερνογύρου και εμφανίζεται ο Αρχιμήδης.)
-ΦΕΡΝΟΓΥΡΟΥ: Κύριε Αρχιμήδη, πάντα εντυπωσιαζόμουν με την ιστορία αυτή που τρέχατε γυμνός από χαρά στις Συρακούσες όταν ανακαλύψατε τον νόμο της άνωσης.
-ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ: Λάθος ιστορία. Η αλήθεια είναι ότι συνευρισκόμουν στη μπανιέρα με μία ερωμένη, – τη Θεανώ – και όρμησε μέσα ο σύζυγος !
-ΦΕΡΝΟΓΥΡΟΥ: Εντυπωσιακή αποκάλυψη ! Και η άλλη ιστορία με τους κύκλους που σχεδιάζατε λίγο πριν θανατωθείτε;
-ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ: Λάθος ιστορία. Η αλήθεια είναι, ότι είχα ερωμένη την ετέρα του Καρχηδόνιου εκατόνταρχου, ό οποίος έστειλε τον φαντάρο να με σκοτώσει όταν εγώ της έγραφα ερωτικό γράμμα και γύρω – γύρω στον πάπυρο της σχεδίαζα κάτι κύκλους.
-ΦΕΡΝΟΓΥΡΟΥ: Μα εσείς κύριε Αρχιμήδη δεν είχατε αφήσει θηλυκό για θηλυκό στις Συρακούσες και δεν τολμώ να σας ρωτήσω από πού εμπνευστήκατε τη χρήση των μοχλών!
-ΦΕΡΝΟΓΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ «LIVE»: Κύριε διευθυντά του «LIVE» Αίσχος ! Αυτά τα αισχρά θα μάθει ο Ριρής μου στο φροντιστήριο σας ; Αντί για γεωμετρία θα του διδάσκετε ερωτικές ιστορίες ; Ντροπή σας ! Κλείνω με πλήρη απογοήτευση !
-ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ: Φερνογύρου σε θέλω !
Προηγούμενο άρθροΣτην κόψη του ξυραφιού!
Επόμενο άρθροΗ ξεχωριστά όμορφη ψυχολογία του διαβάσματος…
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.