Ημερίδα με Συντονιστή τον καθηγητή Γιώργο Μπαγάκη, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στο Αμφιθέατρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Για να δείτε το πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Πλαίσιο της ημερίδας.
Με βάση το πρόσφατο ηλεκτρονικό βιβλίο του Γιώργου Μπαγάκη με τίτλο «Δέκα κείμενα από την επικαιρότητα πριν και μετά τον Ιανουάριο του 2015. Εθνικός διάλογος στη σχολική εκπαίδευση, αυτο-αξιολόγηση, επιμόρφωση», για την πραγματοποίηση της ημερίδας επιλέχτηκαν οι τρεις κύριοι και  επίκαιροι άξονες του βιβλίου από κείμενα της τελευταίας τριετίας με θεματικές: Εθνικός διάλογος στη σχολική εκπαίδευση,  αυτο-αξιολόγηση, επιμόρφωση. Το βιβλίο αποτελείται από δέκα κείμενα του Γιώργου Μπαγάκη -στην ιστοσελίδα «ESOS», στο περιοδικό «Νέα Παιδεία», στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», σε παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις από συνέδρια και ημερίδες της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ), της Πανελλήνιας Παιδαγωγικής Εταιρείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΠΕΔΕ), του e-Επιστημονικού περιοδικού «Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα», της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ),  του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (ΠΕΚ) Πατρών- τα οποία δημοσιεύτηκαν την τελευταία πενταετία.

Με βάση τους τρείς αυτούς άξονες προβλέπεται να γίνει συνοπτική παρουσίαση των κύριων σημείων οκτώ σχετικών κειμένων σε τρείς  συνεδρίες (μία ανά άξονα). Στην κάθε συνεδρία, μετά την πολύ συνοπτική παρουσίαση σχετικών κειμένων θα ακολουθήσει σχολιασμός και τοποθετήσεις από ειδικούς/εμπειρογνώμονες και, συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην ημερίδα.

Στο σχετικό ηλεκτρονικό βιβλίο των δέκα κειμένων (http://uop-gr.academia.edu/GeorgeBagakis) επιχειρείται μια καλοπροαίρετη κριτική θεώρηση και αναζήτηση εναλλακτικών στις τρέχουσες πολιτικές που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν την τελευταία πενταετία. Η σχολική εκπαίδευση παρά τις χρόνιες, εγγενείς  παθογένειες της, αποτελεί ενδεχομένως  «χρυσή» ευκαιρία για όσους επιδιώκουν αλλαγές σε μια δύσκολη μνημονιακή περίοδο. Κατά πόσο όμως οι προτεραιότητες που τέθηκαν και ο  τρόπος διαχείρισής τους ήταν οι ενδεδειγμένοι;

Η ημερίδα απευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των επιστημών της εκπαίδευσης, σχολικούς συμβούλους, υπευθύνους προαιρετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διευθυντές σχολικών μονάδων,  διευθυντές ΠΕΚ,  διευθυντές εκπαίδευσης, στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και των εποπτευόμενων φορέων του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.