Εκδήλωση από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βουκουρέστι για την “Οδύσσεια”

Με αφορμή τη συμπλήρωση 155 ετών από τη γέννηση του George Murnu, μεταφραστή των ομηρικών επών στα ρουμανικά, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βουκουρέστι και το Εθνικό Μουσείο Ρουμανικής Λογοτεχνίας, προσκαλούν το κοινό σε έναν διάλογο με αφετηρία την «Οδύσσεια», για το έργο του μεταφραστή και το ταξίδι του σημερινού ανθρώπου στην αναζήτηση της σημασίας της ζωής. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 13.00, στο Εθνικό Μουσείο Ρουμανικής Λογοτεχνίας.

Στην εκδήλωση, ο συγγραφέας του βιβλίου «Ποιος είμαι; Cine sunt eu? Η γνησιότητα και τα ηθικά όρια της», Daniel Nica, καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του, ενώ τα ποιήματα «Ιθάκη» του Κ.Π. Καβάφη και «Ο νέος Οδυσσέας» του Dorin Tudoran, θα διαβάσει ο Theodor Georgescu, καθηγητής στην Έδρα Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου.

Συντονιστής εκδήλωσης: Vasile Gribincea.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.