Εκπαιδευτικά Προγράμματα έτους 2022-23 Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Σας παρουσιάζουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ακαδημαϊκής χρονιάς 2022 -2023, για τους μαθητές των Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για τα σχολεία όλης της χώρας, τα οποία καλύπτουν όλους τους τομείς των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών και παρέχονται δωρεάν.(Υπ’ αρίθμ. έγκριση ΥΠ.ΠΑΙ.Θ Φ11/130038/Δ7, 21-10-2022).

Προτείνονται συνολικά 48 προγράμματα, εκ των οποίων 13  για μαθητές Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεις Δημοτικού, 19 για μαθητές Γυμνασίου και 16 για μαθητές Λυκείου.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ενισχύουν τη συμπεριληπτική και βιωματική μάθηση μέσω της διάδρασης και της απαραίτητης αλληλεπίδρασης μεταξύ εισηγητή, μαθητών και εκπαιδευτικών και την καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας, αξιοποιώντας τις ικανότητες και τις δεξιότητες κάθε μαθητή, παρέχοντας ταυτόχρονα αυτενέργεια. Μέσα από τη διάδραση, τα βιωματικά εργαστήρια  και το παιχνίδι, οι μαθητές αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, ασκούν την κριτική σκέψη  για να ανακαλύψουν νέους τρόπους να απαντήσουν στα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους, να αφυπνίσουν τα ενδιαφέροντά τους.

Παρουσιάζονται και αναδεικνύονται καινοτόμες και εναλλακτικές πρακτικές αντίστοιχα με την εκπαιδευτική βαθμίδα, ενώ με την ανταλλαγή εμπειριών, τον γόνιμο προβληματισμό και τον δημιουργικό διάλογο, μεταξύ των συμμετεχόντων, προάγονται οι αρχές του σεβασμού και της μη βίαιης επίλυσης των διαφορών. Επισημαίνεται ότι κάποια προγράμματα του Δημοτικού και του Γυμνασίου, μπορούν να εφαρμοστούν και στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. 

Τα προγράμματα στηρίζουν Ακαδημαϊκοί, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, Άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Εμψυχωτές και Συγγραφείς. 

Οι χώροι του Ιδρύματος, στους οποίους εφαρμόζονται τα προγράμματα, καλύπτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής και υπάρχει  η δυνατότητα πρόσβασης σε μαθητές με κινητικά προβλήματα.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 9 Νοεμβρίου – Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Έναρξη προγραμμάτων: Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Αίτηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ε΄ + ΣΤ΄  τάξεων Δημοτικού

Αίτηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Γυμνασίου

Αίτηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Λυκείου

 

 
Υλικό

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.