foititiko stegastiko epidoma

Του Δημήτρη Χρυσόπουλου, Φιλόλογου – Ιστορικού

 

 

 

Κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές  και χορήγηση βεβαιώσεων νίκης

 

Ως γνωστόν, τα αποτελέσματα των μετεγγραφών και των μετακινήσεων των φοιτητών έχουν ήδη ανακοινωθεί και τη σκυτάλη πλέον παίρνουν οι κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές. Για το λόγο αυτό, ως συνήθως, πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού μας, μέσα από την πάντα φιλόξενη στήλη του «www.filologikosistotopos.gr»θα αναφερθούμε σε όσα αφορούν τη συγκεκριμένη διαδικασία. Παράλληλα θα παρουσιάσουμε εκτενώς τη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για τη χορήγηση «Βεβαίωσης Νίκης».

.

 

Οι αιτήσεις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών και μετακινήσεων

 

Αρχικά, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής / μετακίνησης, για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, υποβάλλονται από την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 έως και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022.

 

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τους επικαλούμενους λόγους για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής / μετακίνησης, υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή «https://transfer.it.minedu.gov.gr» (κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια (username και password) που τους έχουν αποδοθεί για σύνδεση σε ακαδημαϊκές υπηρεσίες, οι οποίες χρησιμοποιούν την υποδομή ταυτοποίησης και εξουσιοδότησης του ΕΔΥΤΕ (π.χ. Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, Εύδοξος κτλ). Επισημαίνεται ότι η υποβληθείσα ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής / μετακίνησης επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης.

 

Επιπρόσθετα, για την οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής αίτησης, οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν συνημμένα, σε μορφή PDF, το πλήρες σύνολο των δικαιολογητικών που τεκμηριώνουν τους λόγους που επικαλέστηκαν στην ηλεκτρονική τους αίτηση. Σε κάθε περίπτωση, στην ειδική εφαρμογή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών είναι διαθέσιμες οι οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις.

 

 

Υποβολή δικαιολογητικών για χορήγηση «Βεβαίωσης Νίκης»

 

Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισαγόμενων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ως διακριθέντες αθλητές για το ακαδημαϊκό έτος, η διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ., οι οποίοι κατέκτησαν 1η ή 2η ή 3η νίκη σε πανελλήνιους ή και παγκόσμιους σχολικούς αθλητικούς αγώνες (ομαδικών και ατομικών αθλημάτων) κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022 και εφόσον ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις αθλητικές διακρίσεις τους για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2023 – 2024 (γεννηθέντες 2005) ή 2024 – 2025 (γεννηθέντες 2006), να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά.

 

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για έκδοση «Βεβαίωσης Νίκης» (επισυνάπτεται), αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις) καθώς και αντίγραφο της σχολικής αθλητικής ταυτότητας επικυρωμένο από τον διευθυντή / διευθύντρια της οικείας σχολικής μονάδας. Τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους γονείς / κηδεμόνες των μαθητών αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μόνο στη διεύθυνση «[email protected]», (με θέμα: ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ) από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 έως και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022.

 

Στη συνέχεια, η διεύθυνση Φυσικής Αγωγής εκδίδει τη «Βεβαίωση Νίκης» και αποστέλλει ηλεκτρονικά αντίγραφο αυτής σε κάθε ενδιαφερόμενο προκειμένου να την υποβάλλει μαζί με άλλα αναγκαία δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) για την εγγραφή στον ειδικό πίνακα διακριθέντων αθλητών. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται αναρτημένες στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού «https://gga.gov.gr/athlitismos/athliti smos/diakrithentes-athlites».

 

Παράλληλα, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες που έχουν γεννηθεί το έτος 2005 ή 2006 και έχουν αποστείλει αίτηση για την έκδοση «Βεβαίωσης Νίκης» πριν δημοσιευτεί η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου, αλλά δεν την έχουν λάβει, έως σήμερα, παρακαλούνται να υποβάλουν εκ νέου το αίτημά τους, συμπληρώνοντας τη νέα επισυναπτόμενη αίτηση, δεδομένου ότι ζητείται η καταγραφή περισσότερων στοιχείων αναφορικά με την αθλητική διάκρισή τους.

 

Τέλος, τα φύλλα αγώνα για κάθε πρωτάθλημα διαβιβάζονται υπηρεσιακά από τη διεύθυνση Φυσικής Αγωγής στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), ενώ μετά την εγγραφή των αθλητών στον ειδικό πίνακα διακριθέντων αθλητών, εκδίδεται εγκύκλιος από τη διεύθυνση εξετάσεων και πιστοποιήσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν σχετικά δικαιολογητικά για την εισαγωγή τους, ως διακριθέντες αθλητές, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.