Την πρώτη ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μπάνια Λούκα η οποία πραγματοποιείται από 6 έως 12 Σεπτεμβρίου 2022, στο εκθεσιακό κέντρο «Borik», διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έρχεται ως συνέχεια της επιτυχημένης δράσης «Greek Corners» την οποία εγκαινίασε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Σεράγεβο κ. Δημήτριος Παπανδρέου το 2021 δημιουργώντας «Ελληνικές Εστίες» για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού σε συνεργασία με πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες και πολιτιστικά ιδρύματα και με την ενεργή υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της 27ης διοργάνωσης αυτής της έκθεσης που φιλοξενεί εκδότες από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9/9, ώρα 12.00, εκδήλωση με θέμα:

«Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη – αλληλεπιδράσεις και πολιτιστικές ανταλλαγές»

Ομιλητές:

Δημήτριος Παπανδρέου, Πρέσβης της Ελλάδας στο Σεράγεβο,

Vladan Bartula, Επ. Καθηγητής φιλολογίας και βυζαντινής λογοτεχνίας  στο πανεπιστήμιο του Σεράγεβο, εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη,

Borjan Mitrović, Καθηγητής λογοτεχνίας Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Σεράγεβο,

Danijel Dojčinović, Καθηγητής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μπάνια Λούκα, μεταφραστής ελληνικής λογοτεχνίας στη σερβική γλώσσα.

Στη συνέχεια ο Πρέσβης κύριος Παπανδρέου και ο Εκπρόσωπος του ΕΙΠ στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη κύριος Bartula θα συναντηθούν με εκπροσώπους της Ακαδημίας Επιστημών της Μπάνια Λούκα για να συζητήσουν θέματα συνεργασίας στο πεδίο του πολιτισμού και των επιστημών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.