Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2019

Του Δημήτρη Χρυσόπουλου, Φιλόλογου – Ιστορικού

 

Σεπτέμβριος, πλέον, και εκτός από την επερχόμενη έναρξη των σχολείων δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Το πρόγραμμά τους έχει παρουσιαστεί αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο μας γι’ αυτό και σήμερα μέσα από την πάντα φιλόξενη στήλη του «www.filologikosistotopos.gr» θα αναφερθούμε στα εξεταστικά κέντρα.

 

Εξεταστικά κέντρα ΓΕΛ

 

Για τις επαναληπτικές πανελλαδικές των ΓΕΛ εξεταστικά κέντρα ορίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Αττική, ως εξεταστικό κέντρο, ορίζεται το 26ο ΓΕΛ Αθηνών – Μαράσλειο της Διεύθυνσης Δ.Ε. Α’ Αθήνας (Μαρασλή 10, Τ.Κ. 10676, Κολωνάκι, τηλ. 2107247387) και στη Θεσσαλονίκη το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης (Στρ. Στρεμπενιώτη, Τ.Κ. 56728, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310607521).

 

Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα έχει ως ακολούθως: οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές σε ΕΕΔΔΕ των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου και Αττικής θα εξεταστούν στο εξεταστικό κέντρο της Αττικής, ενώ αυτοί των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα εξεταστούν σε αυτό της Θεσσαλονίκης.

 

Επιπλέον, πρέπει να τονιστεί ότι όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ έτους 2022, για τα μαθήματα γενικής παιδείας και ομάδων προσανατολισμού, θα εξεταστούν στο 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου της Διεύθυνσης Δ.Ε. Γ’ Αθήνας (Κύπρου & Ψαρρών 28, Τ.Κ. 12132, Περιστέρι, τηλ. 2105711701).

 

Εξεταστικά κέντρα ΕΠΑΛ

 

Παράλληλα, εκτός από τα εξεταστικά κέντρα που αφορούν τα ΓΕΛ από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν και τα εξεταστικά κέντρα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ έτους 2022. Ειδικότερα, τα εξεταστικά κέντρα ορίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Στην Αττική, ως εξεταστικό κέντρο ορίζεται το 2ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β’ Αθήνας (Κτήμα Μακρυκώστα, Τ.Κ. 15123, Μαρούσι, τηλ. 2102826167) και στη Θεσσαλονίκη, ως εξεταστικό κέντρο ορίζεται το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης (Τέρμα Σμύρνης, Τ.Κ. 56224, τηλ. 2310707071).

 

Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα έχει ως ακολούθως: οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις σε ΕΕΔΔΕ των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου και Αττικής θα εξεταστούν στο εξεταστικό κέντρο της Αττικής, ενώ αυτοί των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα εξεταστούν σε αυτό της Θεσσαλονίκης.

 

Επιπρόσθετα, όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ έτους 2022, για τα μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας, θα εξεταστούν στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών της Διεύθυνσης Δ.Ε. Α’ Αθήνας (Αχιλλέως 37 – 41 και Μυλλέρου, Τ.Κ. 10436, Αθήνα, τηλ. 2105221158).

 

Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων

 

Τα εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2022 ορίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Αττική, ως εξεταστικό κέντρο ειδικών μαθημάτων, ορίζεται το 26ο ΓΕΛ Αθηνών – Μαράσλειο της Διεύθυνσης Δ.Ε. Α’ Αθήνας (Μαρασλή 10, Τ.Κ. 10676, Κολωνάκι, τηλ. 2107247387) και στη Θεσσαλονίκη το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης (Στρ. Στρεμπενιώτη, Τ.Κ. 56728, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310607521).

 

Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων έχει ως ακολούθως: οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε ΕΕΔΔΕ των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου και Αττικής θα εξεταστούν στο εξεταστικό κέντρο ειδικών μαθημάτων της Αττικής, για όλα τα ειδικά μαθήματα εκτός του μαθήματος του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, ενώ οι υποψήφιοι των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα εξεταστούν σε αυτό της Θεσσαλονίκης, για όλα τα ειδικά μαθήματα εκτός των μαθημάτων της Αρμονίας και του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

 

Ειδικά για το μάθημα της «Αρμονίας» οι εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα πραγματοποιηθούν στο εξεταστικό κέντρο της Αθήνας (26ο ΓΕΛ Αθηνών – Μαράσλειο της Διεύθυνσης Δ.Ε. Α’ Αθήνας).

Επίσης, για το μάθημα του «Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» οι εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα διενεργηθούν στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι).

 

Ακόμη, όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2022, για τα ειδικά μαθήματα, θα εξεταστούν στο κτηριακό συγκρότημα 1ου Γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ Μοσχάτου (Λεωφ. Ποσειδώνος 11 & Κωνσταντινουπόλεως, Τ.Κ. 18344, Μοσχάτο, τηλ. 2104812123 & 2104825538) πλην του μαθήματος «Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» που θα εξεταστούν στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι).

 

Εξεταστικά κέντρα μουσικών μαθημάτων

 

Για τα μαθήματα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» των υποψηφίων των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2022 τα εξεταστικά κέντρα ορίζονται ως εξής:

Εξεταστικό κέντρο για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» ορίζεται στην Αττική, το Μουσικό Γυμνάσιο με μουσικές λυκειακές τάξεις Ιλίου της Διεύθυνσης Δ.Ε. Γ’ Αθήνας (Πετρακογιώργη 1, Τ.Κ. 13122, Ίλιον, τηλ. 2102384855), στο οποίο θα εξεταστούν όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ενώ για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», οι εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα διενεργηθούν στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής επαναληπτικής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2022-23 ορίστηκε το διάστημα από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.