Τα τελευταία χρόνια οι τεχνολογίες έχουν αναλάβει βασικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης των κρατών μελών της ΕΕ, παίρνοντας την σκυτάλη που τους έδωσε η νομοθετική καινοτομία, η οποία είχε καθοδηγήσει τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της δεκαετίας του ’90. 

Την φάση της εκκίνησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία μέσω της δημιουργίας των τεχνολογικών και δομικών συνθηκών άνοιξε τους χώρους για εκτεταμένες δράσεις καινοτομίας, ακολουθεί τα τελευταία χρόνια μια δεύτερη φάση, αυτή τής αλλαγής. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, οι οποίες απαιτούν υπέρβαση της υπεροχής της τεχνολογίας προς όφελος μίας πολυεπίπεδης στρατηγικής που λαμβάνει υπόψη τις πολλαπλές μεταβλητές που εμπλέκονται στις διαδικασίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, λαμβάνεται υπόψη ο κεντρικός ρόλος των οργανωτικών παραγόντων για μια αποτελεσματική ανάπτυξη των διαδικασιών του e-goverment. 

Σκοπός – Εκπαιδευτικοί στόχοι: 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση στοχεύει: 

• Να διερευνήσει ορισμένες θεμελιώδεις διαστάσεις του Δημόσιας Διοίκησης (Δ.Δ.). Η διαδικασία μηχανογράφησης και η αύξηση των διευθυντικών προφίλ των δραστηριοτήτων της Δ.Δ. εγκαθιδρύουν μια αυξανόμενη ζήτηση στον Δημόσιο τομέα για εξειδικευμένο προσωπικό ικανό να υποστηρίξει και να διευκολύνει την διαδικασία της καινοτομίας. 

• Στην εκπαίδευση υπαλλήλων, λειτουργών και διευθυντών της Δ.Δ. από θεωρητική , μεθοδολογική και εκτελεστική άποψη , λαμβάνοντας υπόψη τις πιο πρόσφατες μεταρρυθμίσεις σε όλη την ΕΕ και τις προοπτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που δρομολογήθηκαν σε διεθνές, κρατικό και περιφερειακό επίπεδο. 

 Δομή Προγράμματος 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.