Τίτλος: «Νέες Τεχνολογίες και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» 

Οι νέες τεχνολογίες, όπως είναι ο διαδραστικός πίνακας, είναι σήμερα ένα απαραίτητο εργαλείο για την ανάπτυξη και προώθηση νέων μαθησιακών περιβαλλόντων. Μέσω αυτών επιτυγχάνεται η ενεργή συμμετοχή όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, το μάθημα γίνεται πιο διαδραστικό, η συμπερίληψη και η ενσωμάτωση όλων των μαθητών γίνεται πιο εύκολη και δίνεται η δυνατότητα η τάξη να συνδεθεί με σχολεία του κόσμου μέσω online projects. 

 Με τρόπο συμμετοχικό και συνεργατικό, το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών αντιμετωπίζει θεματολογίες σχετικές με τον ρόλο του σχολείου στην ψηφιακή εποχή όπως επίσης και τις αναμενόμενες δεξιότητες των εκπαιδευτικών στην χρήση τεχνολογιών που ευνοούν την μάθηση και την εκπαίδευση του μαθητή σε μία διδακτική παρέμβαση συμμετοχική και συμπεριληπτική. 

Σκοπός – Εκπαιδευτικοί στόχοι: 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στις Νέες Τεχνολογίες στοχεύει: 

• Να παρέχει τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές εφοδίων που θα δώσουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τα νέα δεδομένα των επιστημών της ειδικής αγωγής και της τεχνολογίας με επιτυχία στη συνηθισμένη τάξη, εξυπηρετώντας τις ανάγκες όλων των μαθητών τους. 

• Να παρέχει τις γνώσει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις να αναπτύξουν προγράμματα σχεδιασμού βασικών στρατηγικών ενσωμάτωσης και εφαρμογής ΤΠΕ. 

 Δομή Προγράμματος 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.