Διεθνές Συμπόσιο με θέμα “1821-2021. Revisiting the Greek Warof Independence. Intellectual Landscape and Global Resonances“ από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

0
507

Ποιος ήταν ο διεθνής αντίκτυπος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821;
Πώς οι διεθνείς διπλωματικές σχέσεις επηρέασαν την εξέγερση των Ελλήνων;

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και την Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών “Μαριλένα Λασκαρίδη”, διοργανώνει την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, Διεθνές Συμπόσιο με θέμα “1821-2021. Revisiting the Greek War of Independence. Intellectual Landscape and Global Resonances“.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ερευνητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και από τις ΗΠΑ, με πρωτότυπες επιστημονικές ανακοινώσεις, βασισμένες σε αδημοσίευτο υλικό από τα οθωμανικά αρχεία, τις παραδουνάβιες ηγεμονίες και τη Δυτική Ευρώπη.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να αναδείξει τον διεθνή αντίκτυπο της Ελληνικής Επανάστασηςεξετάζοντας ένα διαφορετικό ερμηνευτικό πλαίσιο, πέρα από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, αλλά και να φέρει το κοινό σε επαφή με τη σύγχρονη έρευνα.

Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, ενώ παράλληλα μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος μέσω της πλατφόρμας zoom. Απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική εγγραφή εδώ.

Για την παρακολούθηση του Συμποσίου με φυσική παρουσία στο Άμστερνταμ, παρακαλούμε όπως αποστείλετε email στο [email protected].

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμποσίου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη (https://bit.ly/3Louhn3).

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Χάγη.

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δραστηριότητα του Ιδρύματος στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021. Περισσότερα για τις σχετικές δράσεις του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, μπορείτε να δείτε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.