5οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας: Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου 

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» σε συνεργασία με τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει τους 5ους Μαθητικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου» για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σχολείων της ομογένειας. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex.

Σκοπός της δράσης μας είναι να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου για τη νεοελληνική γλώσσα, αλλά και να διευρυνθούν οι γλωσσικοί τους ορίζοντες μέσα από ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά η ενίσχυση του γλωσσικού μαθήματος και η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα διδακτικής της ελληνικής σε ψηφιακό περιβάλλον.

Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη όλες οι ομάδες θα συμμετάσχουν στον προκριματικό Διασχολικό Αγώνα (Τετάρτη 11 Μαΐου 2022) και κατά τη δεύτερη φάση (Κυριακή 15 Μαΐου 2022) οι ομάδες που θα πρωτεύσουν βαθμολογικά, θα διαγωνιστούν στον τελικό αγώνα, προκειμένου να αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.