Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Περιοδική έκθεση «Αρχαίων Ιάματα. Ο Θεός Ασκληπιός στη Λεβήνα»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Μουσείο Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς, σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Αρχαίων Ιάματα. Ο Θεός Ασκληπιός στη Λεβήνα», που θα γίνουν την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 17:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΑΜΗ.

Η έκθεση περιλαμβάνει εκθέματα από το ιερό Ασκληπιείο της αρχαίας Λεβήνας (σημερινός οικισμός Λέντα) και συγκεκριμένα γλυπτά και επιγραφές- ιάματα, που εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό.

Το Ασκληπιείο της Λεβήνας ήταν ένα από τα σπουδαιότερα στον ελληνικό χώρο, όπως αναφέρεται από τους αρχαίους συγγραφείς. Προσκυνητές από όλο το νησί προσέρχονταν στο ιερό για να θεραπευθούν με τη βοήθεια του Ασκληπιού-προστάτη της υγείας. Συνταγές θεραπειών έφτασαν ως τις μέρες μας, μέσω των αναθηματικών επιγραφών που ήταν εντοιχισμένες στο χώρο του εγκοιμητηρίου.

Η έκθεση πλαισιώνεται με πλούσιο πληροφοριακό και εποπτικό υλικό για τη λατρεία του Ασκληπιού, την εξέλιξή της στην πορεία του χρόνου και τα Ασκληπιεία, ιερούς τόπους λατρείας και ίασης στην αρχαιότητα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του Covid 19.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.