1922 – 2022

ὦ γῆ

100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

«Αλησμόνητες πατρίδες και λογοτεχνία» σε Podcast

 

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του 20ού αιώνα, τιμά τις αλησμόνητες πατρίδες σε έναν κύκλο εκδηλώσεων.

Μια σειρά ηχητικών αφηγήσεων φέρνει τους ακροατές σε επαφή με τη λογοτεχνία, την ιστορία, τη μνήμη και μάς ταξιδεύουν στις Αλησμόνητες Πατρίδες. Αφηγήσεις που μας φέρνουν πιο κοντά με τη ματωμένη ιστορία του Ελληνισμού της Σμύρνης.

Συγγραφείς, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες ντύνουν με τη φωνή τους αριστουργήματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας που μέσα από τις σελίδες τους ξεδιπλώνονται τα τραγικά γεγονότα, πριν και μετά την Καταστροφή. Καλούν τους ακροατές σε έναν ιστορικό αναστοχασμό, σε μία συμπόρευση με τον πόνο, την αγωνία και τις μνήμες που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ιστορία μας.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς αφηγήσεων «ὦ γῆ» είναι ήδη διαθέσιμο, ενώ κάθε Δευτέρα, στις 18.00, θα δημοσιεύεται μια νέα αφήγηση, η οποία θα είναι διαθέσιμη στο κοινό δωρεάν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος και το Spotify.

Μείνετε συντονισμένοι!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη εδώ.

 

Διαβάζουν κατά αλφαβητική σειρά οι:

Γιώργος Αυγερόπουλος, Βίκυ Βολιώτη, Εύη Γεροκώστα, Δημήτρης Γεωργιάδης, Σελήνα Διαμαντοπούλου, Ελένη Δικαίου,  Μενέλαος Κυπαρίσσης, Βάνα Μαυρίδου, Νίκος Νίκας, Μάνια Παπαδημητρίου, Αναστάσης Ροϊλός, Μάρθα Φριντζήλα.

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ διαφορά μεταξύ STEAM και STE(A)M
Επόμενο άρθροΚλειδί η «σωστή» επανάληψη (1)
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.