Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει διαδικτυακό συνέδριο με θέμα: Η Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στο Σύγχρονο Σχολείο. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 10-11 Φεβρουαρίου 2022.

Το συνέδριο εστιάζει σε ζητήματα διδακτικής και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι να συζητηθούν συναφείς προοπτικές και εφαρμογές, στον ευρύτερο ελληνόφωνο χώρο, για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Το Συνέδριο έχει τη μορφή θεματικού συνεδρίου, με προσκεκλημένες ομιλίες ακαδημαϊκών από διαφορετικά συγκείμενα, με έργο σχετικό με την εστίαση του Συνεδρίου. Με βάση τα παραπάνω, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές/φοιτήτριες, φορείς χάραξης πολιτικής, ακαδημαϊκούς, ερευνητές/ερευνήτριες, εκπροσώπους φορέων, με έμπρακτο ενδιαφέρον ή και δραστηριοποίηση για την ελληνική γλώσσα από την Κύπρο, την Ελλάδα και τον Απόδημο Ελληνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες και το Πρόγραμμα, βλ. https://sites.google.com/e-epimorfosi.ac.cy/greek-language-teaching/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF

Φόρμα εγγραφής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFKkCEjuuNG2uRnZ2BTDzDPEH1gOzv1rk7d_6wzBuyLM0wMw/viewformκαι https://www.pi-eggrafes.ac.cy/login

Προηγούμενο άρθροΗ αξιολόγηση τετραμήνου…
Επόμενο άρθροΠροκήρυξη Υποτροφιών Ιδρύματος Ωνάση 2022-23
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.