Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2021-2022

0
851

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2021 – 2022

Όλα τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν
Έναρξη προγραμμάτων Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021
Έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Σας παρουσιάζουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ακαδημαϊκής χρονιάς 2021– 2022, για τους μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και των Ε΄  & ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού για τα σχολεία όλης της χώρας, τα οποία συμπληρώθηκαν, ανανεώθηκαν και καλύπτουν όλους τους τομείς των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών.

Συνολικά προτείνονται 66 προγράμματα, εκ των οποίων 24 για το Γυμνάσιο, 24 για το Λύκειο και 18 για τις Ε΄  & ΣΤ΄  τάξεις Δημοτικού, τα οποία μέσα από καινοτόμες μεθόδους, επιστημονικά εργαλεία και τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ασκούν την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα και δίνουν ερεθίσματα στους μαθητές για να ανακαλύψουν νέους τρόπους, να απαντήσουν στα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους, να αφυπνίσουν τα ενδιαφέροντά τους και παράλληλα μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι, για τους μικρότερους μαθητές, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη συνεργατικότητα.

Τα προγράμματα στηρίζουν Ακαδημαϊκοί, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, Άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Εμψυχωτές και Συγγραφείς.

Σας γνωρίζουμε ότι το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη σχεδιάζει την υλοποίηση των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων σεβόμενο τις παρούσες συνθήκες και ακολουθώντας αυστηρά όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τον κορωνοϊό.

Η εφαρμογή των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με την αυστηρή τήρηση των μέτρων, τα οποία έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και εφαρμόζονται και στα σχολεία. Συγκεκριμένα:

  • οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να έχουν σε έντυπη μορφή ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό rapid test έως και 48 ωρών
  • οι μαθητές το αποτέλεσμα του self test επίσης σε έντυπη μορφή και υπογεγραμμένο από γονέα ή κηδεμόνα
  • οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (κασετίνα, τετράδιο) και μπουκάλι με νερό
  • σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος και της παραμονής σας στους χώρους του Ιδρύματος είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός η έναρξη και λήξη των προγραμμάτων θα γίνεται σε διαφορετική ώρα και ο μέγιστος αριθμός μαθητών σε κάθε αίθουσα είναι ο προβλεπόμενος, σύμφωνα με την τήρηση των αποστάσεων και των λοιπών μέτρων προστασίας. Απαγορεύεται αυστηρά η κατανάλωση τροφίμων και ποτών σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος.

Όλοι οι χώροι του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη καθαρίζονται σχολαστικά πριν και μετά το πρόγραμμα, αερίζονται και υπάρχουν αντισηπτικά σε όλες τις αίθουσες.

Σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος ή υποψίας εμφάνισης θετικού κρούσματος είτε σε μαθητή είτε σε εκπαιδευτικό είτε σε συνοδό, πρέπει να ενημερώσετε άμεσα το Ίδρυμα και το πρόγραμμα θα αναβάλεται.

Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!

Αίτηση συμμετοχής Δημοτικού (Ε΄  & ΣΤ΄  τάξεων)

Αίτηση συμμετοχής Γυμνασίου

Αίτηση συμμετοχής Λυκείου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.