Επιμόρφωση σε νέες θεματικές και δεξιότητες του 21ου αιώνα: επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της Παιδείας μας

Πρόσκληση δήλωσης συμμετοχής σε πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης εκπαιδευτικών απευθύνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σε θεματικές που εντάσσονται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο της καθολικής εισαγωγής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας από το σχολικό έτος 2021-2022, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το ΙΕΠ ξεκινούν, για πρώτη φορά, οριζόντια εξ αποστάσεως επιμόρφωση στις νέες θεματικές ενότητες, όπως STEM/Εκπαιδευτική Ρομποτική, Διατροφή-Αυτομέριμνα, Οδική Ασφάλεια, Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, Οικολογία-Παγκόσμια και Τοπική Φυσική Κληρονομά, Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα, Επιχειρηματικότητα-Αγωγή Σταδιοδρομίας-Γνωριμία με Επαγγέλματα, και δεξιότητες του 21ου αιώνα όπως Κριτική σκέψη, Επικοινωνία, Συνεργασία, Δημιουργικότητα, Συνδυαστικές δεξιότητες ψηφιακής τεχνολογίας, επικοινωνίας και συνεργασίας, Επίλυση προβλημάτων, Ενσυναίσθηση και ευαισθησία, Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Το ΥΠΑΙΘ, επενδύοντας στους εκπαιδευτικούς, υλοποιεί προγράμματα επιμόρφωσης για νέες εκπαιδευτικές ενότητες και δραστηριότητες που εισάγονται στο σχολείο.

Η επιμόρφωση αφορά σε μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο) Εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022, περιλαμβάνει εξ αποστάσεως ασύγχρονη παρακολούθηση βιντεομαθημάτων σε χρόνο που επιλέγουν οι επιμορφούμενοι και εξ αποστάσεως ασύγχρονη μελέτη επιμορφωτικού υλικού σε χρόνο που επιλέγουν οι επιμορφούμενοι. Το επιμορφωτικό υλικό θα είναι διαθέσιμο από τις 22-06-2021, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι επιμορφούμενοι θα λάβουν σχετική βεβαίωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php ακολουθώντας την αναγραφόμενη στην ιστοσελίδα σχετική διαδικασία. Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις στo τηλέφωνo 2131335653 (για οργανωτικά θέματα) και στο σύνδεσμοhttps://iep.edu.gr/helpdesk/open.php?topicId=14 (για τεχνικά θέματα).

Η πρόσκληση σε μορφή pdf 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.