Για τους “Σφήκες” του Αριστοφάνη: (2) Σχολιασμός της πλοκής

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται σχολιασμένη η δομή των Σφηκών. Η μουσική που ακούγεται στο βίντεο συντέθηκε από τον Ralph Vaughan Williams για την παράσταση των Σφηκών στο πλαίσιο του θεσμού Cambridge Greek Play το 1909. Ακούστε όλο το έργο εδώ.

Φωτογραφία: Εθνικό Θέατρο (1963). Σκηνοθεσία: Αλέξης Σολομός © Αρχείο Εθνικού Θεάτρου

 

Διαβάστε τη συνέχεια στη σελίδα antonispetrides.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΚατάκτηση μητρικής γλώσσας: Όταν η γλώσσα έρχεται με τον πελαργό…
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές 2021: Μείωση της εξεταστέας ύλης
Ο Αντώνης Κ. Πετρίδης (γεν. 1975) είναι αριστούχος απόφοιτος κλασικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Cambridge (Trinity College). Υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πρόγραμμα “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται κυρίως γύρω από το αρχαίο ελληνικό θέατρο και την ελληνιστική λογοτεχνία. Από το 2009 ανήκει στην ομάδα που συνέγραψε και εποπτεύει την εφαρμογή του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στη Μέση Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχει αναλάβει την πτυχή της Αρχαίας Γραμματείας από Μετάφραση στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.