«Προγραμματισμός εκπαιδευτικών δράσεων των σχολικών μονάδων Δ.Ε. για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821»

Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η οποία αποτελεί σημαντικό γεγονός της Ελληνικής ιστορίας αλλά και σημείο αναφοράς για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο γίγνεσθαι, γιατί οδήγησε, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, στη δημιουργία ενός εθνικού κράτους και ενέπνευσε την ανθρωπότητα με ανώτερα ιδανικά.

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού, καλούνται όλες οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, να προγραμματίσουν σχετικές εκπαιδευτικές, εικαστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, όπως ανάγνωση σχετικών έργων, δημιουργία εικαστικών έργων, συγκέντρωση έργων ζωγραφικής/γλυπτικής/μελοποιημένων ποιημάτων, σύνθεση πρωτοτύπων έργων κ.α., με σκοπό οι μαθητές/τριες, όχι μόνο να γνωρίσουν την ιστορική πλευρά των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά κυρίως να κατανοήσουν τη σημασία του Αγώνα για την κατάκτηση της Ελευθερίας και των αγαθών που αυτή συνεισέφερε σε επίπεδο πολιτισμού, γλώσσας, θρησκείας και αξιών.

Οι δράσεις αυτές είναι δυνατόν να αποτελούν μέρος των εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιεί η κάθε σχολική μονάδα ή τάξη-εις/τμήμα-τα αυτής, καθώς και να ενταχθούν ανεξάρτητα από αυτά, στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας των τάξεων/τμημάτων της σχολικής μονάδας.

Επισημαίνεται ότι ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των εν λόγω δράσεων θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τα εκάστοτε μέτρα που θα ορίζονται και θα ισχύουν για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ).

page2image437681104

Με εντολή Υφυπουργού

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.